avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru romanii cu contract elvetian
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru romanii cu contract elvetian

Buna ziua.
Lucrez pe vase de croaziera pe Dunare( nu pe mare ) si am contract elvetian.
Catre statul elvetian platesc toate taxele si contributia pentru somaj 1.1%
Contractul inceteaza in noiembrie si incep din nou anul viitor in martie.
Intrebarea mea este : ce hartii sau acte am nevoie pentru somaj care practic va fi platit de statul elvetian catre statul roman. Imi este teama ca voi intampina refuzuri si vreau sa fiu pregatita.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 15 Octombrie 2015
Trebuie să vă înregistraţi pe lângă agenţiile de ocupare a forţei de muncă şi să solicitaţi indemnizaţii de şomaj din Elvetia.

Pentru a primi prestaţia de şomaj asiguratul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
fi fost angajat într-o activitate plătitoare de contribuţii cel puţin 12 luni în ultimii doi ani precedenţi şomajului, să rămână disponibil serviciului de ocupare pentru plasare în timp ce continuă să - şi caute un loc de muncă, să fie doritor şi să aibă abilitatea de a accepta un loc de muncă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat in strainatate Elenavarga Elenavarga Buna, Lucrez in strainatate pe vas de croaziera cu contract elvetian, de ceva vreme m-am imbolnavit (semipareza pe partea stanga- brat si gat) din cauza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat cu contract pe perioada nedeterminata ... AndreiPrV AndreiPrV Buna ziua, sunt angajat cu contract pe perioada nedeterminata in Basel Elvetia, lucrez pe vase de croaziera. Ma intereseaza faptul daca se pot recupera taxele ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj perianumarieta perianumarieta buna seara,fiul meu a avut un contract de munca incepand cu 17 martie 2015 pana pe 2 ianuarie 2016 cu o companie maritima din Cipru,i s-a latit contributia la ... (vezi toată discuția)