avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

tatal meu a decedat inainte de varsta limita de pensionare, la deces era pensionat medical. Mama a beneficiat de pensie de urmas calculata/raportata la pensia de urmas a tatalui meu din acea vreme.
INTREBARE: nu trebuia o recalculare a pensiei de urmas atunci cand tatal meu ar fi trebuit sa primeasca pensie pt limita de varsta (pensia de boala fiind mult mai mica decat cea pt limita de varsta)?
S-a facut o recalculare dar im urma cu aprox. 2 ani (atunci cand s-au facut recalculcularile pt mai multe categorii de pensionari) si nu in urma cu multi ani cand tatal meu ar fi trebuit sa treaca de la pensia medicala la pensia pt limita de varsta.
Va MULTUMESC anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: georgeta oancea , utilizator 19:11, 19 Iulie 2009
Nu! Tatal dvs. a decedat inainte de a implini varsta standard de pensionare.

O persoana decedata nu mai implineste, an de an, o anumita varsta. Prin urmare, un beneficiar de pensie de invaliditate decedat nu are cum "sa treaca" la pensie pentru limita de varsta.
Imi pare rau, dar nu stiu in ce modalitate as fi putut sa va raspund astfel incat sa vedeti clar intrebarea pe care ati pus-o.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie marius_sorin marius_sorin Buna ziua, Pe data de 12.06.2009 mama mea a depus cererea de iesire la pensie la limita de varsta, iar decizia de pensionare a primit-o la data de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, sot supravietuitor lucian_ok lucian_ok buna seara,am si eu o intrebare,tatal meu a decedat acum 4 ani,avea 53 de ani,deci nu era pensionar,,,mama mea cand are drept la pensie de vaduva,ea este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de la sot sau de boala? alexandru andra alexandru andra Am o verisoara care este bolanava. I s-a depistat anul trecut tumoare maligna la san. Este pensionara cu o pensie pentru limita de varsta, in cuantum de 505 ... (vezi toată discuția)