avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de rezervare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de rezervare

Buna ziua!

As dori ajutor in urmatoarea speta.
In data de 11.08.2008 am incheiat un contract de rezervare cu un dezvoltator in valoare de 2000 euro reprezentand taxa de rezervare a unui apartament de 2 camere. Pana in data de azi acesta nu a obtinut autorizatia de construire, drept urmare conform unei clauze din contract daca acesta nu obtinea autorizatia pana la data de 25.06.2009 acesta se obliga sa restituie suma la cursul zilei + dobanda BCR in termen de 3 zile lucratoare. Am depus cererea la dezvoltator si au trecut 2 saptamani si nu am primit banii, ba mai mult acesta doreste sa restituie suma depusa in lei la 11.08.2008. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca pe langa suma depusa am mai platit si alte sume la banca si notar , sume reprezentand diferite taxe?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:44, 19 August 2009
Inainte, sa trimita cererea de restituire a sumelor si sa aiba dovada de data asta!
Eu cred ca de cate ori se duce inutil acolo, tot mai mult o sa-l tina pe drumuri, ca se pricep sa duca oamenii cu vorba...
Mai bine direct notificare negociere. Fara timpi pierduti inutil, zic eu.
Revin suplimentar cu o intrebare:dvs. ce va doriti ?: sa incheiati contractul de executie sau sa va recuperati banii?
In masura in care doriti incheierea ctr de executie t,in sa precizez ca in prezent TOTI dezvoltatorii intalnesc mari impedimente in obtinerea Autorizatiei de construire.
Sfatul meu este sa mergeti totusi inainte sa vb cu ei, iar in fct de explicatiile pe care le veti obtine sa actionati in consecinta.
Binetinteles dupa cum mentioneaza si d-na avocat mai sus, trebuie actionat cu celeritate si certitudinea ca persoana cu care o discutati are capacitatea de a decide/propune solutii viabile.
AVLIL a scris:

Cum sa plateasca? Nu stiu, prin transfer bancar, cash, cum vor...
Ca nu vrea unul sa dea prea mult, e normal, asa spune fiecare la inceput, de aia e nevoie de o negociere, nu e un schimb de vorbe prin telefon...
Nu e proasta nici procedura noastra, stie ea ca se obtine mai mult daca se vad oamenii fata in fata... Mi-au spus si mie unii tocmai joi la telefon ca imi dau jumate din suma si nici un sfant de penalitai si avocat in plus... la intalnire insa s-a schimbat foaia!
Asa procedeaza fiecare iar telefonul nu produce rezultate chiar bune in negocieri. Nici discutia cu o secretara sau alta persoana fara purtere de decizie.
dac negociezi, asigura-te intai ca persoana poate dispune, decide, modifica.

La penalitati m-am referit generic, corect era dobanda, parca dobanda au pus in cazul de fata, am uitat.

Sunt de acord cu dvs! Fara o discutie cu o persoana sau mai multe cu putere de decizie degeaba discuti!Iar varianta telefonica este exclusa fiindca oricine are tendinta sa te "paseze".:)
Astazi voi merge la firma respectiva si voi tine cont de sfaturile dumneavoastra, dar oricum va multumesc pentru ajutor si voi incerca sa va tin la curent.
Pai sfatul meu era sa nu mai mergeti sa discutati cu cineva, ci intai sa-i notificati legal, ca sa produca efecte, ca sa vada si ei ca vorbiti serios.
Parca vad ca iar va duc cu vorba. Abia spuneam Asa nu!
Eu va doresc succes, astept sa vad ce obtineti.

Alte discuții în legătură

Restituire onorariu avocat ioana2016 ioana2016 Am incheiat un contract cu avocatul in iulie 2015 pentru partaj-divort si am achitat tot, insemnand 15.000 lei, iar la sfarsitul procesului urma sa ofer si 20% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 02.07.2021 am platit avans unei firme pentru ... nuntasgrabit nuntasgrabit Buna ziua, In data de 02.07.2021 am platit avans unei firme pentru un eveniment care trebuia sa se desfasoare la 12.07.2021. Ca urmare a interactiunii cu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort lenuta stan lenuta stan Am cumparat un teren si am construit o casa cu bani imprumutati de la BCR(4000 ron),CAR(6500 ron)si de la sora mea din Spania(5000 euro-detin chitantele de ... (vezi toată discuția)