avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Superficie Teren Agricol si Dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Superficie Teren Agricol si Dreptul de Preemptor

Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de superficie pt un teren agricol arabil extravilan pe care intentionez sa construiesc o sera de 10000 mp. Termenii de durata de contract sunt pana la pieirea constructiei. Durata inceperii constructiei si finalizarea ei este nedeterminata. Totodata este voi include o clauaza in care daca proprietarul se oblige sa vanda acest teren impreuna cu acest contract de superficie, noul proprietar fiind obligat sa respecte toate clauzele contractului. Intentionez sa cumpar acest teren odata ce va fi inscris pe lista de preemptori. Intrebarile sunt urmatoare: E posibil transferal contractului de superficie prin vanzarea terenului? Odata ce contractul de superficie este semnat, eu devenind in drept Superficiar al terenului, devin in acelasi timp si Preemptor Principal? Trebuie inregistrat Contractul de Superficie la primarie, la fel ca si un contract de arenda? Intentia acestui contract de superficie este pentru a-mi apara interesele de investitie facute prin imprumuturi catre Proprietar si administrarea dosarului Topograf, Cadastru pana la intabulare. Deci timp si bani plus planuri de investitie. Iar in cazul in care nu reusesc sa cumpar terenul, datorita altor interese locale, sa beneficiez de toate drepturile de folosinta a terenului prin dreptul dobandit ca superficiar prin contractual care se transfera la noul proprietar. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
vvadan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 12:12, 16 Octombrie 2015
Daca se instraineaza terenul, noul proprietar va trebui sa respecte dreptul de superficie constituit de proprietarul anterior. Astfel, dreptul dumneavostra de superficie subzista, indiferent de instrainarile ulterioare ale terenului.
Conform Legii 17/2014, superficiarul nu este preemptor.
Prin urmare, prin constituirea dreptului de superficie asupra terenului, dumneavoastra NU aveti calitatea de preemptor al terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva încheiere registrator cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Ce efecte are faţă de un superficiar plângerea proprietarului , notată în cartea funciară , prin care se contestă încheierea registratorului şef care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! reprezint un ong. urmeaza sa construim o cladire ... LaurentiuGuiu LaurentiuGuiu Buna ziua ! Reprezint un ONG. Urmeaza sa construim o cladire pe un teren dat de catre primaria unei localitati, pentru construirea unui after school. Terenul ... (vezi toată discuția)
Casa de locuit Ramona1982 Ramona1982 vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren? (vezi toată discuția)