avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cumpar o anexa pe scara blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cumpar o anexa pe scara blocului

buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti si mie daca am dreptul de a cumpara o anexa care se afla sub sufrageria garsonierei mele, mentionez faptul ca locuiesc la etajul 1, iar anexa de cca 6/3 se afla sub camera mea, in momentul actual fiind inchisa ca si debara de unul dintre vecini, suntem 8 apartamente pe scara, vecinul care a inchis anexa a facut-o provizoriu cu acordul locatarilor, intelegandu-ma bine cu vecinii pe cara sant sigura ca vor fi de acord cu mine. eu v-as ruga sa-mi spuneti in cazul in care vecinii sant de acord unde trebuie sa ma adresez si ce mai este necesar pentru asta. multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: danielatul , utilizator 22:34, 18 Iulie 2009
Potrivit art.3 b din Lg. 230: ”Cu excepţia unor situaţii pentru care există alte prevederi exprese în prezenta lege sau în acordul de asociere, dreptul de proprietate asupra unei proprietăţi individuale dintr-un condominiu trebuie considerat în acelaşi mod ca şi dreptul de proprietate asupra altor bunuri imobile;”
In atare situatie, atata vreme cat nu este vorba de un spatiu dintre cele prevazute la art.3 pct. c, d spatiul ar putea fi instrainat de catre toti membrii asociati care au un drept asupra acelui spatiu in aceleasi conditii ca un imobil obisnuit.
sa inteleg ca toti locatarii vor primi o suma de bani la care ne vom intelege si acestia vor trebui cu totii sa vina la notar sa dea semnatura. in concluzie unde trebuie sa ma adresez in primul rand
nu e chiar asa de simplu.. trebuie identificat proprietarul. Urmatorul pas este intocmirea documentatiei cadastrale, urmata de vanzare.
Situatia desi pare simpla... poate da multe batai de cap. Luam exemplul uscatoriilor clasice de pe scara unui bloc. Ele nu sunt trecute distinct in actul de proprietate al locatarilor de pe scara respectiva insa teoretic acestea apartin tuturor in functie de cota parte indiviza trecuta in contract. Ramane de vazut daca se poate intabula acest drept de proprietate in viata reala (in teorie este posibil).
Poate ca ar fi mai simplu printr-o actiune judecatoreasca....
Eu nu am spus ca e simplu. :)
Am spus doar ca trebuie sa urmeze procedura obisnuita ceea ce inseamna practic aceleasi lucruri necesare unei vanzari -cu adaptarile specifice situatiei-: cadastru, intabulare, dezmembrare daca e cazul ... samd ..
Parte din aceste operatiuni trebuiesc facute si in cazul unei actiuni -deoarece suprafata e necesar a fi identificata- indiferent de varianta.

si eu sunt curios de rezolvare.
mie imi ramane neclar proprietarul in cazurile astea... in cele mai multe cazuri cred ca nimeni nu mai poate spune cu exactitate.
in ceea ce priveste actiunea in justitie... identificarea poate fi facutaa de parti.. fara cadastru, intabulare..

Alte discuții în legătură

Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Procedura detaliata pentru cumpararea unei spalatorii / uscatorii de bloc bortosc bortosc Am promis intr-unul din topicurile forumului ca voi scrie procedura detaliata pentru cumpararea unei uscatorii / spalatorii din cadrul unui bloc. Pentru o ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)