avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cumpar o anexa pe scara blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cumpar o anexa pe scara blocului

buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti si mie daca am dreptul de a cumpara o anexa care se afla sub sufrageria garsonierei mele, mentionez faptul ca locuiesc la etajul 1, iar anexa de cca 6/3 se afla sub camera mea, in momentul actual fiind inchisa ca si debara de unul dintre vecini, suntem 8 apartamente pe scara, vecinul care a inchis anexa a facut-o provizoriu cu acordul locatarilor, intelegandu-ma bine cu vecinii pe cara sant sigura ca vor fi de acord cu mine. eu v-as ruga sa-mi spuneti in cazul in care vecinii sant de acord unde trebuie sa ma adresez si ce mai este necesar pentru asta. multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: danielatul , utilizator 22:34, 18 Iulie 2009
Sfatul meu este sa discutati intai cu administratorul si cu presedintele asociatiei de proprietari. Iar ei sa discute cu toti proprietarii, fiindca daca unul singur nu este de acord nu veti putea incheia contractul de vanzare-cumparare in forma autentica .
Daca situatia este clara si toti sunt de acord nu ramane decat sa se faca cadastrul suprafetei respective(anexa) , intabularea si sa se convoace o adunare generala fiindca va fi altfel practic imposibil sa se adune toti proprietarii la notariat in aceeasi zi! In cazul celor care nu pot veni e nevoie sa dea procura speciala altei persoane , eventual administratorul imobilului pentru a semna contractul de vanzare-cumparare.
Nu este imposibil , dar este destul de dificil din cauza numarului mare de persoane!
Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
va multumesc, va voi tine la curent cu situatia data, nr de locatari este de 8 inclusiv eu, este un bloc cu 2 nivele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Procedura detaliata pentru cumpararea unei spalatorii / uscatorii de bloc bortosc bortosc Am promis intr-unul din topicurile forumului ca voi scrie procedura detaliata pentru cumpararea unei uscatorii / spalatorii din cadrul unui bloc. Pentru o ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)