avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dat in judecata pentru restanțe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dat in judecata pentru restanțe

Am avut o restanță la plata întreținerii de aproximativ 2500 lei cu tot cu penalități pentru care am fost dat în judecată de către asociația de locatari
imediat ce am primit o copie a documentelor de trimitere in judecată am achitat suma integral iar cei de la asociația de locatari mi-au spus că vor trimite ei documente care sa ateste plata datoriei. Nu știu dacă au făcut-o sau nu cert este ca săptămâna trecută m-am trezit in cutia poștală cu o citație la tribunal.
Întrebarea mea este ce voi păți dacă nu pot sa mă prezint la proces, să spunem din lipsă de timp și dintr-o fobie accentuată pentru tribunale
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:30, 18 Octombrie 2015
Trimiteti prin posta la instanta o cerere in care precizati nr dosarului,calitatea dvs in proces,dovada ca ati achitat debitul respectiv si solicitati instantei sa constate cauza ramasa fara obiect.Succes.
Redactati document catre instanta de judecata,la care anexati chitanta justificativa a achitarii integrale a debitului,eliberata de catre asociatia de proprietari
Instanta de judecata urmeaza sa analizeze actiunea,chitanta justificativa si va dispune hotarare de respingere actiune
Trebuie sa formulati intampinare in care solicitati respingerea actiunii ca ramasa fara obiect intrucat ati platit, anexati chitanta cu care ati facut plata,depuneti intampinarea+chitanta la registratura instantei sau, depuneti la posta, cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea popririi asupra tertului poprit, desi debitul este achitat. mihacireasa mihacireasa Asociatia de Proprietari este data in judecata de Aquaserv. S-a cerut in instanta de catre Aquaserv validarea popririi asupra mea (si a altor locatari) in ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere - proces - intampinare QED QED Este o problema simpla, dar cum nu am tangenta cu domeniul, am nevoie de o procedura pas cu pas. Un prieten a acumulat ceva datorii, asociatia a decis sa-l ... (vezi toată discuția)
Citatie la judecatorie cristihere cristihere Buna. Am o intrebare, am primit somatie de plata sa achit integral 2 amenzi mai vechi. Am platit aproape jumatate din suma si mi-a venit citatie de la ... (vezi toată discuția)