avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program ore lucru non stop
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program ore lucru non stop

buna ziua, as dori sa stiu de cate persoane am nevoie pentru a reusi sa tin deschis un cabinet veterinar non stop in conditiile in care ar fi doua persoane pe tura si cum ar fi structura programului ( nu inteleg exact din lege ce obligatii am eu daca face tura de noapte..cate ore poate lucra in timpul noptii).Deasemenea as vrea sa stiu daca eu fiind asociat in firma pot sta la munca oricate ore doresc ( daca as putea sa fac eu tura de noapte in fiecare noapte) Multumesc mult de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:28, 19 Octombrie 2015
1. Art. 125 C.mun.
(1) Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezinta, dupa caz:
a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.
(3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.
...

2. Ca asociat in firma puteti desfasura activitate in societate fara a avea c.i.m.
Buna ziua,
In conditiile in care doriti sa efectuati dvs tura de noapte (22-06) dar si cate doua persoane pe tura, aveti nevoie de 4 angajati in program de lucru de 8 ore (06-14, 14-22).
Daca doriti sa mentineti cabinetul deschis si in zilele de sambata si duminica, atunci mai aveti nevoie de angajati pentru a putea asigura angajatilor repausul saptamanal de 48 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt considerate ture de noapte sau nu? florinsadova florinsadova Suntem un colectiv de 7 oameni ce facem permanenta la un obiectiv.Facem ture 12 cu 24 respectiv, zi 12ore si noapte 12 ore programul incepand de la 7 dimineata ... (vezi toată discuția)
Spor ore lucrate noaptea mavm mavm In situatia in care se lucreaza la tura 24 ore cu 72 ore liber, minim cate ture este obligatoriu a se efectua intr-o luna pentru a beneficia de sporul specific ... (vezi toată discuția)
Spor radiologie codruta pop codruta pop buna! cate ore de noapte trebuie legal facute pt a beneficia de spor de tura .? vb de lab radioogie! unde se lucreaza 6 ore (vezi toată discuția)