avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sa fie profanare...?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sa fie profanare...?

Tatal meu, decedat in 1982, a fost "gazduit" de catre o verisoara, in locul de veci pe care il detine intr-un cimitir din Bucuresti. Cu ocazia unor lucrari de modernizare a acestuia,i- a scos ramasitele pamantesti, moment in care a gasit de cuviinta sa-mi anunte, telefonic, sora, punandu-ne in fata unui fapt implinit, in sensul ca "veniti sa luati saculetul cu oseminte, pt. ca altfel ajunge la magazia cimitirului". Nici nu a gandit ca ar fi fost crestineste sa ne anunte, ca fiind urmasii lui directi, in viata, cu ceva timp inainte. Treaba s-a intamplat cu doua zile in urma. Ma intreb: cine si cu ce a gresit, d.p.d.v. legal ? Administratia cimitirului, sau verisoara tatalui, proprietara a locului de veci? Sau amandoi? Va multumesc pentru orice opinie.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:22, 8 Noiembrie 2009
Cred ca problema e mai putin juridica si mai mult... crestineasca...
Ati incercat dand un google search cu numele de pe cruce? Poate aflati totusi cate ceva...
Daca in memoria persoanei al carui nume se afla pe cruce a fost ridicat acest monument( sau cum doriti sa ii spuneti ) acolo, pe raza acelei localitati , cu siguranta a fost un accident rutier iar datele despre persoana decedata cred ca vi le pot furniza cei de la plitia rutiera , ei fiind cei care au constatat accidentul si au intocmit proces verbal si alte documente pentru cazuri de genul acesta. deci aveti numele si anul decesului, probabil le va fi usor sa caute si prin calculator. Faceti o cerere in acest sens catre unitatea de politie cea mai apropiata si cred ca veti afla ceea ceaveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am trecut acum câteva zile pe la mormântul soției ... Venin ion Venin ion Bunaziua am trecut acum câteva zile pe la mormântul soției mele si am constatat ca cineva cred ca pãrintii ei a schimbat numele de pe cruce revenind la ... (vezi toată discuția)
Distrugere monument funerar nicolae100 nicolae100 buna ziua am o problema delicata nu stiu daca cineva sa mai intilnit cu asa ceva in anul 2005 cumnatul meu a murit intrun accident de munca sora mia ea facut ... (vezi toată discuția)