avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii calomnioase nefondate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii calomnioase nefondate

Buna ziua,
Vin cu raugamintea de a ma ajuta intr-o problema legata de o dauna morala si anume : in urma decesului tatalui meu, exista un testament in care sotia acestuia este desemnata mostenitor legatar iar subsemnatul mostenitor rezervatar. Deoarece pe cale amiabila nu s-a putut rezolva succesiunea, actuala sotie a tatalui meu nefiind de accord cu aceata, s-a recurs la succesiunea pe cale juridica ( la initiativa sotiei tatalui meu ).
In justificarea actiunii reclamanta,prin avocatul acesteia , face afirmatia scrisa ca “ in sinea sa considera ca nu sunt fiul defunctului “ desi am acceptat mostenirea cu act notarial, fiind singurul copil al defunctului provenit dintr-o casnicie anterioara , careia I sa platit pensie de intretinere 23 de ani.
Afimatia reclamantei,mi-a adus un prejudiciu de imagine, mai ales ca subsemnatul nu am avut contact cu aceasta cu nici un prilej in decursul casniciei cu defunctul meu tata si prin afirmatiile scrise , neaducand nici o dovada, a lezat imagnea postmortem a tatalui meu.
Rog analizati situatia prezentata si dati-mi o solutie pentru a putea repara imaginea postmortem a tatalui meu - cu care reclmanta a avut o casnicie de peste 45 de ani- si in acelasi timp de a-mi reface imaginea personala prejudiciata in fata mamei mele,copiilor, nepotilor , rudelor si cunostintelor mele, prin afirmatiile calmnioase si nefondate aduse de reclamanta.
Multumesc mult.
O zi placuta in continuare.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
dor582004, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:08, 19 Octombrie 2015
S-a referit probabil, la faprul ca dvs. nu v-ati fi purtat ca un adevarat fiu,in opinia mea este destul de greu sa dovediti un prejudiciu moral ptr.dvs. si lezarea post mortem a imaginii tatalui dvs. si mai ales intinderea lui.Nu va luati dupa filme americane,se intampla in filme si in USA,nu in Romania!
Slabe sanse ,daca afirmatiile erau facute in public,pe un site,pe fb,mai multe persoane luand la cunostiinta despre ele se putea vb de o eventuala actiune in civil pt atingere adusa onoarei si reputatiei.Faptul ca in cadrul unei actiuni judiciare se fac unele sustineri drept aparari va dau dreptul sa le combateti cu probe dar nu pot fi considerate ca aducatoare de prejudicii.Rudele prietenii etc nu cred ca au8 citit cererea de chemare in judecata si au putut afla despre respectivele sustineri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la imagine ContSters335821 ContSters335821 In cadrul acestui proces de partaj judiciar , piritul printre alte bazaconii a afirmat in scris faptul eu ca si concubina altui coproprietar asi fi dobindit ... (vezi toată discuția)
Afirmatie neconforma cu realitatea- ce este de facut ? ardeleanion ardeleanion Buna seara. Rog respectuos o consultatie juridica. Situatia este urmatoarea: sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj judiciar. Intervenienta din ... (vezi toată discuția)
Jigniri in public andrada_2 andrada_2 Buna ziua! Daca mi s-au adresat jigniri de catre o persoana in public, cum ma pot apara legal? Care imi sunt drepturile? Va mulumesc. (vezi toată discuția)