avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa-mi scot fata din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa-mi scot fata din tara

Buna seara!, vesnica problema dintre parinti...
Am o fata in varsta de 11 ani, eu si tatal fetei nu suntem casatoriti. Acesta a fost inchis pentru talharie 7 ani, cand eu eram gravida in 6 luni si de cand a iesit nu a facut parte din viata fetei nici pana in acest moment.Fata este trecuta pe numele lui. A avut cateva incercari de apropriere ... ii promitea lumea si panantul copilului si apoi o lasa cu ochii-n soare, de aceea nu i-am mai permis sa o vada pana nu realizeaza ca un copil inseamna responsabilitate. In toata aceasta perioada nu a contribuit material in niciun fel.
Fata e deja mare si din cauza dezamagirilor nu vrea sa-l vada... eu lucrez de aproape doi ani in Anglia, fata sta cu mama mea (singura persoana care m-a ajutat sa o cresc pe fetita mea, fiind in viata ei de la bun inceput), dar o simt ca ii este dor de mine si nu mi-as lasa copilul pentru nimic in lume. Aici lucrez cu contract, stau intr-o casa si vreau sa imi aduc copilul langa mine pentru a i oferi o viata cu adevarat buna. Eu din cauza locului de munca nu imi pot permite sa vin prea des in tara. Cei de la protectia copilului stiu ca sunt plecata, stiu condiitile in care sta fata mea...
Intrebarea mea este: ce as putea sa fac pentru a scoate copilul din tara?
Am inteles ca nu il pot decade din drepturi dar avand in vedere ca el nu s-a ocupat niciodata de ea asta nu inseamna abandon?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RoxanaAli , utilizator 20:53, 19 Octombrie 2015
Solicitați ca domiciliul copilului să fie stabilit la locuința dvs din Anglia. Pentru aste trebuie să dovediți că aveți condiții corespunzătoare pentru creșterea și educarea copilului.
Si cum as putea dovedi? Acte? Poze?
Dureaza mult toata procedura?
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
RoxanaAli, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alienare sau abandon, nici nu stiu cum ar trebui sa o iau anissia anissia Eterna mea poveste,tatal nu plateste pensie alimentara pentru ca nu vrea, pentru ca nu are chef dupa spusele lui si asta de la data divortului din februarie ... (vezi toată discuția)
Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Ma mut la mama, am 17 ani ContSters21716 ContSters21716 Vreau sa va relatez un caz proaspat intalnit: in urma divortului, tatal a primit spre crestere si educare cei doi copii minori, fata de 11 ani si baiatul de ... (vezi toată discuția)