avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare act de adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare act de adjudecare

am cumparat un ap ,la licitatie de la un lichidator judiciar,asociatia de proprietari vrea sa anuleze actul de adjudecare pe motiv ca nu au fost anuntati sa se inscrie la masa credala..este posibil??
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:50, 20 Octombrie 2015
este posibil sa se anuleze actul de adjudecare dar motivele invocate de asociatie sant puerile
executorul e obligat sa anunte debitorul ca va fi executat silit si nu asociatia
asociatiile astea cam isi fac de cap si se cred stapane pe bloc dar trebuie sa respecte legea
daca asociatia avea o problema si apartamentul cu pricina avea datorii trebuia sa isi puna privilegiu imobiliar si era anuntata sa se inscrie la masa credala dar daca domnii presedinti de asociatie dorm pe ei e problema lor
aveti grija sa nu va puna la plata datoriilor fostului proprietar pentru ca nu leati facut dvs
daca incearca sa va puna inaintati de indata un proces cu ei sa se linisteasca altfel o sa va puna in spate niste datorii care nu dvs leati facut si asociatia trebuie sa recupereze datoriile de la fostul proprietar nu de la dvs
succes!
va mai recomad sa cititi [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator
Lichidatorul nu avea de unde cunoaste situatia datoriilor la asociatie si nu era obligat sa ii anunte.

In plus inscrierea la masa credala necesita existenta unei hotarari judecatoresti definitive care sa oblige debitorul la plata cotelor. In lipsa acesteia nu exista un titlu executoriu.

Asta nu inseamna ca repeezentantii asociatiei nu pot incerca anularea actului de adjudecare.
Multumesc pt raspuns...din graba am uitat sa spun ca respectivul ap era inregistrat ca sediu societatii...schimba cu ceva asta ?? Cred ca vor sa puna presiune pe mine...eu intre timp am bagat aproape 4000 eu in ap...ce incearca dl. presedinte de as.este un ,,Abuz in serviciu,,?? se face plangere penala pt asa ceva??chiar daca el incearca asa ceva ,,sub umbrela asociatiei,,??Multumesc inca o data si poate ca ma luminati..=D>
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
kaaba, utilizator
Nu este necesar un titlu executoriu, pe care nu aveau cum să îl obțină oricum deoarece orice drept la acțiune este suspendat la data deschiderii procedurii de insolvență. Se puteau înscrie la masa credală în baza înscrisurilor emise de Asociație din care rezulta debitul.

Avem prevedere clară in legea insolvenței pentru creanțele pentru care nu există un titlu executoriu.
Buna ziua...totusi nu mi-ati raspuns la intrebare...sunt sanse sa-mi anuleze actul de adjudecare in instanta??? pe motiv ca nu au fost invitati de lichidator la masa credala???...Multumesc

Alte discuții în legătură

Apartament executat - datorii asociatie dtztz dtztz Buna seara. Am actul adjudecatar de azi. Executorul are un termen de 15zile pana sa inceapa sa faca plati pt partile aflate la masa credala. O banca a initiat ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la un membru al asociatiei, persoana juridica aflata in insolventa alinbara alinbara Buna seara! Un membru al asociatiei de propietari as fost dat in judecata pentru recuperarea restantelor la intretinere. Membrul este persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
Datorii ramase de fostul proprietar dupa executare noidoi2_tibiram noidoi2_tibiram Buna ziua. Am cumparat o locuinta care a fost scoasa la executare si am constatat dupa ce am platit acest buna ca sunt datorii la utilitati pe numele fostului ... (vezi toată discuția)