avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ARESTARE ILEGALA SI CERCETARE ABUZIVA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ARESTARE ILEGALA SI CERCETARE ABUZIVA


In data de 24.10.2008 am fost arestat in Spania pentru posesie de acte false si pesupusa mea particioare la falsificarea lor ,actele false fiind doua Carti de Identitate, a mea si a sotiei ELIBERATE DE POL. MUN. SLATINA . Pentru o greseala a politiei Spaniole sau apolitiei Romane am fost arestat, elierat conditionat, dosar penal si nu am voie sa plec in Romania LA FAMILIA MEA. La consulatul Romaniei mi sa zis ca nu au cum sa ma ajute ,la politia din SLATINA mi sa zis la fel ca nu au cum sa ma ajute fara o inputernicire de la Consulat pe care nu doresc sa mi-o elibereze. La Ministerul Afacerilor EXTERNE mi sa zis ca nu au mai intalnit asa ceva si nu au cum sa ma ajute ,dar totusi sa le trimet o petitie. Cine este in masura sa ma ajute VA ROG FRUMOS SA-MI DATI UN RASPUNS .
Cel mai recent răspuns: NUTA RONEO , utilizator 01:03, 6 Octombrie 2009
Ministerul de Externe poate solicita consultatului sa va elibereze imputernicie=rea in cauza de ci solicitati-le acest lucru si faceti acelasi demers si la ambasada Romaniei
Ministerul de externe este singura institutie abilitata sa va reprezinte interesele in afara granitelor.
Sfatul meu este sa scanati toate documenetele pe care le aveti (carti identitate , mandat de arestare , alte documente) si sa trimiteti folderul la presedintele Romaniei , la guvernul Romaniei , la Ministerul de Externe si la toate televiziunile ( acestea din urma sigur vor fi interesate sa va prezinte cazul fiindca in perioada de vara se dau numai stiri de acalmie!)
MULT NOROC!
Cred ca altul este motivul pentru care vi sa aplicat interdictia de a parasi teritoriul spaniol...sau am inteles eu gresit?!
In orice caz ,trebuie sa va supuneti masuri si daca aveti nelamuriri si suspiciuni ,folositi caile de atac prevazute de lege.
Interventia la Ministerul de externe,nu va face decit sa lamureasca legalitatea masuri dispuse...:)
Presupun ca procesul penal inca nu s-a incheiat, si ca interdicitia de a parasii teritoriul spaniei este o masura de siguranta...

Nu inteleg insa ce are imputernicirea si cum va poate ajuta politia din Slatina?
Actele sunt false sau nu sunt false?

Autoritatile romane nu va pot ajuta prea mult; e vorba de un proces penal (chiar daca deocamdata este doar faza de urmarire penala) unde autoritatile romane nu pot si nici nu au voie sa intervina! Daca actele sunt false, dvs ati incalcat legislatia penala spaniola...

Cine va poate ajuta este un aparator acolo..
In rest..o sa scrieti memorii peste memorii, si pana cand va aparea o reactie (daca va exista vreuna), va veti trezii ca ati fost deja condamnat! Si poate hotararea mai ramane si definitiva!
Care sunt caile de atac prevazute de lege

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Buna seara , am mai cerut sfaturi privind situatia sotului meu care se afla in executarea pedepsei cu privare de libertate pe teritoriul Spaniei. A fost ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)