avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ARESTARE ILEGALA SI CERCETARE ABUZIVA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ARESTARE ILEGALA SI CERCETARE ABUZIVA


In data de 24.10.2008 am fost arestat in Spania pentru posesie de acte false si pesupusa mea particioare la falsificarea lor ,actele false fiind doua Carti de Identitate, a mea si a sotiei ELIBERATE DE POL. MUN. SLATINA . Pentru o greseala a politiei Spaniole sau apolitiei Romane am fost arestat, elierat conditionat, dosar penal si nu am voie sa plec in Romania LA FAMILIA MEA. La consulatul Romaniei mi sa zis ca nu au cum sa ma ajute ,la politia din SLATINA mi sa zis la fel ca nu au cum sa ma ajute fara o inputernicire de la Consulat pe care nu doresc sa mi-o elibereze. La Ministerul Afacerilor EXTERNE mi sa zis ca nu au mai intalnit asa ceva si nu au cum sa ma ajute ,dar totusi sa le trimet o petitie. Cine este in masura sa ma ajute VA ROG FRUMOS SA-MI DATI UN RASPUNS .
Cel mai recent răspuns: NUTA RONEO , utilizator 01:03, 6 Octombrie 2009
Asac cum sa aratat in interventii,dvs. trebuie sa va supuneti legilor statului spaniol.
Consultati in acest sens un avocat de acolo ,care va poate lamuri cum stau lucrurile...
In situatia dvs, functioneaza principiul "lex loci" adica legea locului. Este foarte important sa luati legatura cu un avocat la fata locului pt ca procesul penal se judeca in Spania nu aici, si sa obtineti o hotararae definitiva indiferent cum, acolo. Pe de alta parte autoritatile nu au ce sa faca daca este vorba de un proces in derulare. In acelasi timp cu derularea procesului penal in Spania incercati si varianta aceasta sa va adesati Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Starsburg Franta. Poate aveti sanse. Oricum ei daca intervin o fac repede. Invocati urgenta situatiei in care sunteti.

Conform art. 2 din Protocolul aditional nr. 7 la Conventia pt apararea drepturilor omului de la Strasbourg are dreptul la doua grade de jurisdictie penala.


Protocolul nr. 7 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a Libertăţilor fundamentale

Strasbourg, 22. XI.1984

Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentului Protocol, Hotărâte să ia noi măsuri de natură să asigure garantarea colectivă a anumitor drepturi şi libertăţi prin Convenţia pentru Apărarea drepturilor omului şi a Libertăţilor fundamentale, semnată la Roma la 4 noiembrie 1950 (denumită în continuare "Convenţia"), Au convenit asupra celor ce urmează :

Articolul 2 . Dreptul la două grade de jurisdicţie în materie penală

1. Orice persoană declarată vinovată de o infracţiune de către un tribunal are dreptul să ceară examinarea declaraţiei de vinovăţie sau a condamnării de către o jurisdicţie superioară. Exercitarea acestui drept, inclusiv motivele pentru care acesta poate fi exercitat, sunt reglementate de lege.

2. Acest drept poate face obiectul unor excepţii în cazul infracţiunilor minore, aşa cum acestea sunt definite de lege, sau când cel interesat a fost judecat în primă instanţă de către cea mai înaltă jurisdicţie ori a fost declarat vinovat şi condamnat ca urmare a unui recurs împotriva achitării sale.

Articolul 3 . Dreptul la despăgubiri în caz de eroare judiciară

Atunci când o condamnare penală definitivă este ulterior anulată sau când este acordată graţierea, pentru că un fapt nou sau recent descoperit dovedeşte că s-a produs o eroare judiciară, persoana care a suferit o pedeapsă din cauza acestei condamnări este despăgubită conform legii ori practicii în vigoare în Statul respectiv, cu excepţia cazului în care se dovedeşte că nedescoperirea în timp util a faptului necunoscut îi este imputabilă în tot, sau în parte.

Invocati si

CONSTITUTIA ROMANIEI

ARTICOLUL 20
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.

(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
pai daca nu s-a terminat nici in prima instanta.... sa invoce ca sa ce??? daaahhhh!!!
DECLARATIE Subsematul NUTA ROMEO CONSTANTIN nascut la data de 18-01-1981 in Loc. SLATINA Jud. OLT cu domiciliul in sat Ursoaia Com. Icoana Jud. Olt posesor al carti de identitate seria OT nr.186727 CNP 1810519284653 eliberata de Pol. Mun Slatina tin sa va aduc la cunostinta urmatoarele., . In data de 24-10-2008 ma aflam pe teritoriul SPANIEI orasul Vinaros, CASTELLON, impreuna cu, cumnatul meu si fratele acestuia unde am fost opriti de Politia Secreta cerandune actele la control pe care le-am dat,dupa ce le-au verificat ne-au cerut gentutele pe care am refuzat sa le dam ,,avand toate actele si bani, iar cei trei politisti nu prea aratau a oameni legi,, cerand sa vina o patrula de politie. La refuzul nostru acestia ne-au amenintat cu pistolul ,,Vedeti asta e un pistol vreti sa va trag un Glont in cap,vreti sa muriti,,. A aparut si o masina de politie unde am fost urcati si dusi la sectia de politie unde am fost retinuti cateva ore verificandune toate actele,cartile de credit, bonuri, tot ce aveam asupra noastra.Au venit cu actele si au zis ,,Doi pleaca acasa iar unul ramane arestat,, noi am zambit crezand ca este o gluma dar era adevarat unul a ramas arestat adica eu.Mi s-au adus acuzatiile ,POSESIE DE ACTE FALSE SI FALSIFICARE DE ACTE, Actele false fiind doua carti de identitate a mea si a sotiei si permisul meu de conducere, toate fiind eliberate de Pol. Mun. SLATINA. Am fost dus in carcera ,fotagrafiat, amprentat . Seara cand a venit avocatul mi-a fost inapoiat permisul de conducere ne mai fiind fals doar presupuneau ca este fals dart nu mai este fals.IN PREZENTA AVOCATULUI AM FOST INTREBAT DACA DORESC SA-MI ANUNT FAMILIA am zis DA dar nu afost anuntata, AM FOST INTREBAT DACA DORESC SA-MI ANUNT CONSULATUL, am zis DA dar mi s-a zis ca acest lucru nu se poate ANUNTAREA FAMILIEI SI A CONSULATUI PROBABIL CA SUNT DREPTURI NU''' A doua zi am fost dus la judecatorie ca cel mai mare infractor incatusat si bine pazit. Am fost acuzat de ,POSESIE DE ACTE FALSE SI PRESUPUSA MEA PARTICIPARE LA FALSIFICAREA LOR, eliberat PROVIZIONAL fiind obligatca in zilelle de 01 si 15 ale fiecarei luni sa merg la semnat la orice judecatorie de pe teritoriul SPANIEI .Pentru o greseala a Politiei Romane sau Spaniole am devenit un infractor fara voie si mi-am pierdut demnitatea, integritatea, libertatea si familia NUTA ROMEO CONSTANTIN 04-10-2009 astept raspunsul Dumneavoastra la adresa LEOPOLDO QUEROL,nr.73T, piso 1B,Vinaos cod postal 12500 tel.607312359 mail. romeo.nuta@yahoo.es

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Buna seara , am mai cerut sfaturi privind situatia sotului meu care se afla in executarea pedepsei cu privare de libertate pe teritoriul Spaniei. A fost ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)