avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract arenda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract arenda

Buna ziua

Un contract de arenda incheiat in data de 4.04.2006 ( semnat in aceeasi data si inregistrat la primarie )daca la unul din puncte scrie ca este valabil 10 ani cu inceputul anului agricol 2005 cand expira?In 2016 (10 ani de la semnatura si inregistrare) sau in 4.04.2015 ?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 17:38, 21 Octombrie 2015
contractul expira dupa zece ani calculati de la data inceperii anului agricol 2015, asa e stipulat in contract.
mai bine consultati un avocat
Stimte domn, v-am sugerat sa consultati un avocat pentru urmatoarele considerente:
1. conform legii arendei, respectivul contract produce efecte fiscale de la data inregistrarii la primarie;
2. asa cum v-am mai expus, consimtamantul are putere de lege intre parti;
3. analizand mai profund speta dumneavoastra, respectivul contract este ajuns la termen la data de 02.09.2014, recunosc, initial am zis 2015, dar am gresit;
4. contractul are valabilitate 10 ani, care se calculeaza de la data inceperii anului agricol 2005.
5 anul agricol 2005 incepe de la data de 01.09.2004, tocmai pentru a proteja arendasii in vederea cultivarii culturilor de paioase (grau, orz, secara etc)
5. inregistrarea la primarie ii confera puterea de titlu executoriu, dar nu are legatura cu momentul de la care contractul isi produce efectele, aceasta data este stabilita de parti si poate fi confirmata sau infirmata de o instanta de judecata;

Contractul dumneavoastra a incetat de drept la data de 02.09.2014.

anul agricol începe la data de 1 iulie a anului şi se în­cheie la data de 30 iunie a anului ur­mător
anul agricol 2005 incepe la data de 01,07,2004;

[Editare citare inutila a unui mesaj anterior si conexare cu un mesaj consecutiv]

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
Admin, administrator
nu va suparati dar daca terenul a fost preluat de arendas la data semnarii contractului cumsa fie 2004?data semnarii este aprilie 2006 .
In plus la pct 5 spuneti ca "isi produce efectele"
dupa legea veche a arendarii aceste contracte sunt valabile numai daca sunt inscrise la primarie in 15 zile de la incheiere.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
maris331, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate cmnop cmnop Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)