Un contract de arenda incheiat in data de 4.04.2006 ( semnat in aceeasi data si inregistrat la primarie )daca la unul din puncte scrie ca este valabil 10 ani cu inceputul anului agricol 2005 cand expira?In 2016 (10 ani de la semnatura si inregistrare) sau in 4.04.2015 ?
Stimte domn, v-am sugerat sa consultati un avocat pentru urmatoarele considerente:
1. conform legii arendei, respectivul contract produce efecte fiscale de la data inregistrarii la primarie;
2. asa cum v-am mai expus, consimtamantul are putere de lege intre parti;
3. analizand mai profund speta dumneavoastra, respectivul contract este ajuns la termen la data de 02.09.2014, recunosc, initial am zis 2015, dar am gresit;
4. contractul are valabilitate 10 ani, care se calculeaza de la data inceperii anului agricol 2005.
5 anul agricol 2005 incepe de la data de 01.09.2004, tocmai pentru a proteja arendasii in vederea cultivarii culturilor de paioase (grau, orz, secara etc)
5. inregistrarea la primarie ii confera puterea de titlu executoriu, dar nu are legatura cu momentul de la care contractul isi produce efectele, aceasta data este stabilita de parti si poate fi confirmata sau infirmata de o instanta de judecata;
Contractul dumneavoastra a incetat de drept la data de 02.09.2014.
anul agricol începe la data de 1 iulie a anului şi se încheie la data de 30 iunie a anului următor
anul agricol 2005 incepe la data de 01,07,2004;
[Editare citare inutila a unui mesaj anterior si conexare cu un mesaj consecutiv]
nu va suparati dar daca terenul a fost preluat de arendas la data semnarii contractului cumsa fie 2004?data semnarii este aprilie 2006 .
In plus la pct 5 spuneti ca "isi produce efectele"
dupa legea veche a arendarii aceste contracte sunt valabile numai daca sunt inscrise la primarie in 15 zile de la incheiere.
Drept de proprietate
cmnop
Buna. Am fost in litigiu pentru intrarea in posesie a unui teren agricol mostenire de la mama mea din anul 2006,in anul 2012 am castigat terenul .PROBLEMA ... (vezi toată discuția)