avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficii oferite de angajator ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficii oferite de angajator ?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati.

Angajatorul imi prezinta ca beneficii urmatoarele :

-apa de baut la discretie indiferent de temperatura de afara
-transport cu taxi in cazul in care termin programul la ora 23(acelasi taxi este pus la dispozitie pt 4-5 persone); se lucreaza in 2 schimburi

Este intr-adevar vorba de beneficii sau este obligat prin lege sa faca asta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 21 Octombrie 2015
nu prea sunt beneficii !
Este un beneficiu , faptul ca vi se pune la dispozitie un mijloc de tarnsport pentru deplasarea catre casa in cazul in care lucrati pana la ora 23.
pana la ora 23:00...dar dupa ora 23 , nu mai este beneficiu !
TaraTara a scris:

...
sau este obligat prin lege sa faca asta ?


Nu-l obliga legea la asa ceva.
In cazul in care probramul de lucru este 15-23, este obligat prin lege sa asigure transport sau este vorba de un beneficiu ?

In ce priveste apa potabila, stiu ca angajatorul este obligat sa asigure apa in zielele caniculare. Este prevazut in lege ca ar trebui sa asigure apa si in restul zilelor lucratoare ?

Multumesc.

Nici eu nu le vad ca beneficii, insa as dori sa stiu ce prevede legea. Si la locul anterior de munca aveam apa la discretie si nu mi s-a spus ca acesta ar fi un beneficiu.


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatorului flore_inger flore_inger Buna seara ...vreau sa va intreb daca angajatorul are obligatia de a asigura angajatilor apa potabila de baut..Este vorba despre o institutie patronata cu ... (vezi toată discuția)
Conditii de lucru - asigurare apa de baut si spalat apetra apetra Productie, lucrul pe 3 schimburi. Apa care provine din instalatii pentru spalat are un miros oribil si impuritati, si nu se asigura apa de baut. exista in ... (vezi toată discuția)
Acordarea apei pe timp de canicula lenus70 lenus70 Buna ziua! Salariatii care au la locurile de munca un climat termic adecvat- instalatii de aer conditionat- mai beneficiaza de dreptul a primi apa in zilele ... (vezi toată discuția)