avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Audierea martorilor intr-un dosar de partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Audierea martorilor intr-un dosar de partaj

Buna ziua!

in cazul audierii martorilor si partilor in dosar de partaj,prezenta partilor poate fi obligatorie sau avocatul are dreptul da si reprezinte partea?
care este articolul/legea?
Cel mai recent răspuns: avocado12 , utilizator 14:54, 21 Octombrie 2015
Art. 352 Cpc - Luarea interogatoriului persoanelor fizice
(1) Cel chemat în persoană va fi întrebat de către preşedinte asupra fiecărui fapt în parte.
(2) Cu încuviinţarea preşedintelui, fiecare dintre judecători, procurorul, când participă la judecată, precum şi partea adversă pot pune direct întrebări celui chemat la interogatoriu.
(3) Partea va răspunde fără să poată citi un proiect de răspuns scris în prealabil. Ea se poate folosi însă de însemnări, cu încuviinţarea preşedintelui, dar numai cu privire la cifre sau denumiri.

Art. 353 - Luarea interogatoriului reprezentantului legal
Reprezentantul legal al unei persoane lipsite de capacitate de exerciţiu sau cel care asistă persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate fi chemat personal la interogatoriu numai în legătură cu actele încheiate şi faptele săvârşite în această calitate.

Art. 356 - Luarea interogatoriului părţii aflate în străinătate
(1) Dacă prin tratate sau convenţii internaţionale la care România este parte ori prin acte normative speciale nu se prevede altfel, partea care se află în străinătate şi este reprezentată în proces printr-un mandatar va putea fi interogată prin acesta.
(2) În acest caz, interogatoriul va fi comunicat în scris mandatarului, care va depune răspunsul părţii dat în cuprinsul unei procuri speciale şi autentice. Dacă mandatarul este avocat, procura specială certificată de acesta este suficientă.

multumesc ,dna av;
dar de ce se procedeaza pt audiere martori in camera de consiliu?
In mod normal daca obiectul dosarului dvs este partajul, audierea martorilor nu are de ce sa fie facuta in camera de consiliu.
normal da,dar asa am fost citati in camera de consiliu pt interogatoriu;de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O partea (paratul) poate interoga reclamantul / martorii intr-un proces civil, in cazul in care nu are avocat? Mihaela_12 Mihaela_12 Intr-un proces civil, partea care nu are avocat (parat) poate solicita in Fond, interogarea reclamantului sau martorilor? Daca da, care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)
Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune mimi56_manolescu mimi56_manolescu Sint rezident in străinătate de 10 ani. Sint chemată la interogatoriu , nu ma pot prezenta si nu am nici mandatar. Nu am primit de la judecătorie nici ... (vezi toată discuția)