avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare credit BCR, abuziv sau nu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare credit BCR, abuziv sau nu

Buna ziua.As dori sa-mi spuneti in ce caz se declara un comision de administrare de credit abuziv pt un credit de nevoi personale luat de la BCR..VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Cerpaz Elena , Avocat 12:45, 28 Octombrie 2015
Dacă aveți și comision de analiză credit și comision de administrare, în același contract, este abuziv, altfel, dacă aveți doar comision de administrare, nu este abuziv. De asemenea, este abuziv dacă se calculează la suma creditului și nu la soldul rămas de rambursat.
Cam asta au decis Instanțele în spețe similare.
Comisionul de administrare BCR este abuziv cu exceptia cazului in care are o valoare foarte mica. Din experienta mea stiu ca, in principiu, acesta are valoare mare intrucat este perceput intr-un anumit procent aplicat la soldul creditului. Instantele de judeecata s-au pronuntat in acest sens in nenumarate randuri. Contractele de credit BCR contin si clauze abuzive referitoare la modul de percepe a dobanzii. Este cunoscut faptul ca aceasta banca a majorarat abuziv dobanda. Comisionul si dobanda pot fi contestate in instanta.[editat Toate cele bune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision risc,comision administrare bcr MironAlexandru MironAlexandru Am un contract de credit bancar din 2008 la BCR pentru persoane fizice de curand am observat ca pe graficul de rambursare pe care l-am solicitat un comision de ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 comisioane mfdunhill mfdunhill buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca interpretarea art 36 din OUG 50/2010 privind clauzele abuzive, articol ce contine comisioanele pe care le poate percepe ... (vezi toată discuția)
Credite vandute catre recuperatori ContSters367984 ContSters367984 Buna ziua!daca ma puteti ajuta cu un raspuns am avut un credit nevoi personale la BCR ,deoarece am semnat un contract cu comision administrare 27 ron/luna in ... (vezi toată discuția)