avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta concediu medical

Buna ziua am fost contactat acuma 2 zile de un fost angajat cu care s-a incheiat contractul de munca in 21.11.2014 si care nu a mai fost angajatul meu de atuncia.A venit la mine cu o adeverinta tip in care cere sai specific perioada de concediu medical avut si zilele in care a fost in concediu medical la societatea mea.Contabila mi-a spus ca nu mai pot elibera nici o adeverinta fiind vorba de un fost angajat si nu de unul actual.Fostul angajat spune ca a fost la itm si cei de acolo iau dat hartia adeverinta tip sa o complecteze ultimul angajator.M-i se pare si mie suspect ca dupa atata timp sa ma contacteze sai fac o adeverinta ce parere aveti ? Am voie sai mai eliberez adeverinta sau ma minte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 21 Octombrie 2015
ITM-ul nu are astfel de formulare ,probabil ca a fost la Casa de Asigurari de Sanatate.

Nu va minte , are tot dreptul sa va solicite acest lucru . Spuneti contabilei dvs sa va prezinte textul de lege care mentioneaza ca numai salariatii activi au dreptul la asa ceva.

Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical. (art.38 alin.1 din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. am si eu o problema. sunt insarcinata in 7 luni si din cauza unor probleme medicale mi s-a recomandat concediu medical. pt acesta imi este necesara ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru medic eliberata de angajator cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, In conditiile in care salariatul are card de sanatate activat, angajatorul este obligat sa mai elibereze adeverinta pentru medicul de familie? Va ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa-mi elibereze adeverinta de salariat, necesara la spital alex68 alex68 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Trebuie sa fac o internare in spital si, conform uzantelor, am nevoi de adeverinta de salariat de la ... (vezi toată discuția)