avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta pentru medic eliberata de angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta pentru medic eliberata de angajator

Buna ziua,
In conditiile in care salariatul are card de sanatate activat, angajatorul este obligat sa mai elibereze adeverinta pentru medicul de familie?
Va rog specificati baza legala a solicitarii din partea medicilor acestor documente.
Multumesc.:frantic:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 25 Noiembrie 2015
1. - Este vorba de adeverinta cu concediile medicale pe ultimele 12 luni pe care angajatorul are obligatia sa o elibereze.
- Cardul de sanatate arata numai daca estei asigurat la sanatate nu si zilele de concediu medical.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 38.
(1) Plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate au obligaţia sã elibereze asiguratului adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã avute în ultimele 12 luni, în vederea acordãrii certificatelor de concediu medical.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinþã cu numãrul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni Mimi78cc Mimi78cc Bună seara! Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine cum stau lucrurile cu acea adeverinţă eliberată de ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de salariat pentru spital si cardurile de sanatate texi texi buna seara.azi am intimpinat o problema la externarea din spital legat de concediu de risc de maternitate.lucrez in acelasi punct de 7 ani dar anul acesta in ... (vezi toată discuția)
Acte demisie Ana Maria90 Ana Maria90 Buna ziua, Nu am primit actele de incetare a activitatii de la fosta firma ,am avut concediu medical si nu pot beneficia de plata de la actuala firma fara ... (vezi toată discuția)