avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul tatalui care nu are program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul tatalui care nu are program de vizitare

buna ziua!ma confrunt cu o problema nu prea placuta si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un sfat!
sunt divortata din aprilie 2007.din urma casatoriei a rezultat un copil minor (fetita)care prin hotarare definitiva si irevocabila mi-a fost incredintat mie ca mama spre crestere si educare,tatal nu a cerut pg de vizita si nici n hotarare nu scrie ca ar avea dreptul.tot ce are el ca obligatie este plata unei pensii lunare de 300ron pe care nu a platit-o niciodata de aproape 2 ani...m-a tot dus cu vb ca are fel si fel de probleme,ba ca si-a deschis o firma si ca banii o sa mii dea din urma,...in tot acest timp eu l-am lasat sa vada copilul cu toate ca nu are dreptul legal la un pg de vizita si cu toate ca nu a dat pensia.acum,de 1 luna nu l-am ma lasat sa o vada pt ca am vazut ca nu are de gand sa dea niciun ban si bineanteles ca a inceput cu amenintari de genul..."m-am interesat eu si nu ai ce sa-mi faci ca nu am serviciu","ca de 1 luna nu imi vad fata si o sa vezi ca o sa fac si ca o sa dreg"...intrebarea este?!ce ii pot face eu?as vrea sa ne lase in pace.nu trebuia cumva sa anunte la tribunal ca nu mai are serv?ce poate pati el?nu merita acest copil...ma ameninta ca o sa mi-o ia,ca el vrea s-o vada in fiecare saptamana si s-o ia in weekend...nu voi accepta asa ceva niciodata.el nu e in stare sa ii dea pensia da pai sa aibe grija de ea.va rog sa imi spuneti ce as putea face,am obosit,vreau sa ne lase in pace...influenteaza negatv copilul...va multumesc!
Imprejurarea ca nu realizeaza venituri, nu il absolva de obligatia legala de a contribui la intretinerea minorei. Daca doreste reducerea pensiei in raport de faptul ca veniturile sale s-au diminuat, va trebui sa promoveze actiune de reducere a pensiei. Pana una alta, el este obligat la plata a 300 lei lunar.
Relativ la legaturile personale cu minora, va puteti opune, pana la obtinerea, din partea dansului, pe cale judecatoreasca, a acestui drept.
"Amenintarile" se pot rezolva pe calea unei plangeri la politie.
Av. E.Carbunaru.
Daca doriti recuperarea datoriei ,solicitati executarea silita a fostului sot.
In rest colega are dreptate.
VA MULTUMESC!M-AM MAI LINSTIT
tot ce are el ca obligatie este plata unei pensii lunare de 300ron pe care nu a platit-o niciodata de aproape 2 ani...

Termenul de prescriptie de 3 ani nu s-a implinit inca , asa incat mai aveti posibilitatea de a recupera , pe acesti doi ani , pensia de intretinere neplatita.Va recomand sa depuneti o plangere penala prealabila, avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie , iar , dupa indeplinirea obligatiei ce-i incumba fostului sot , sa o retrageti, pentru a se dispune incetarea urmaririi penale.

nu trebuia cumva sa anunte la tribunal ca nu mai are serv?ce poate pati el?nu merita acest copil...ma ameninta ca o sa mi-o ia,ca el vrea s-o vada in fiecare saptamana si s-o ia in weekend...nu voi accepta asa ceva niciodata.el nu e in stare sa ii dea pensia da pai sa aibe grija de ea.va rog sa imi spuneti ce as putea face,am obosit,vreau sa ne lase in pace...influenteaza negatv copilul...va multumesc!

Chiar in lipsa unui venit , se va miscsora cuantumul pensiei de intretinere , raportat la salariul minim pe economie.
( fostul sot- reclamant - se va adresa judecatoriei care va dispune micsorarea acesteia )

,tatal nu a cerut pg de vizita si nici n hotarare nu scrie ca ar avea dreptul

Daca dumneavoastra apreciati ca prezenta tatalui e mai mult daunatoare decat benefica , puteti sa o limitati.Din cele mentionate de dumneavoastra , sistarea acesteia pare a nu fi necesara.Dezvoltarea unui copil e mult mai armonioasa daca exista aportul ambilor parinti !

Succes.
;)
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ameninta ca imi ia copilul criss_nst criss_nst buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati sau sa ma lamuriti intr-o problema! sunt divortata din aprilie 2007 iar in urma casatoriei a rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama? ContSters436518 ContSters436518 Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ... (vezi toată discuția)