avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumparator de buna credinta, moped furat, recuperat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumparator de buna credinta, moped furat, recuperat de la politie

Buna ziua,
Am cumparat anul acesta in mai un scuter de la un cetatean roman, nu am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in schimbul mopedului
Cand m-am dus la RAR sa-i fac CIV pt a il putea pune in circulatie, am aflat ca este data furat din italia iar a doua zi am mers si am predat scuterul la politie.
Mentionez ca mopedul era inregistrat pe primarie.
De la cetatean am primit civ in italiana, certificat inregistrare la primarie, asigurare rca, copie ci propietar ( toate false).
In urma cu 5 zile am primit acasa o ordonanta de clasare data de procuror in care dispune clasarea cauzei cu privire la sav infractiunii de tainuire, restituirea mopedului si revocarea din aplicatia furt auto a mopedului (am verificat la politie si nu mai figureaza furata in baza de date internationala)
Intrebarea mea este daca pot sa fac actele pentru al pune in circulatie.


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciprian1981 , utilizator 13:13, 5 Decembrie 2016
Cu documentul emis de Ministerul Public puteti sa va adresati RAR in vederea verificarilor si eliberarii documentelor necesare inmatricularii
cei de la rar nu vor sa-mi faca civ-ul , cica nu au nici o obligatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator de buna credinta, moped furat, predat la politie adrianomb adrianomb Buna ziua, Am cumparat in 2014 un scuter de la un cetatean roman, am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Confiscare scuter Presa_Libera Presa_Libera In urma cu ceva timp mi-am cumparat un scuter, cu actele in regula, care dupa cateva zile mi-a fost confiscat de catre politie, pe motiv ca acesta era furat. ... (vezi toată discuția)