avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amnistie fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amnistie fiscala

Buna ziua,

Doresc sa aflu totul despre Legea Amnistiei Fiscale.

Este sau nu este in vigoare.

Are sau nu are norme de aplicare.

Am un caz personal si doresc sa stiu cum sa procedez pt a beneficia de scutire penalizari si diminuare dobunzi penalizatoare.

Am primit o instiintare de poprire pe conturi bancare de la ANAF.

Intrebare ;daca platesc principalul datoriei exista varianta de a se amina plata penalizarilor si a dobinzilor pina in momentul in care Legea isi va face efectul.

Se pot debloca conturile in acest caz.

Legea va actiona si retroactiv???

In sensul in care, daca platesc principalul+dobinzi+penalitati de intirziere,cind apare Legea voi primi ceva inapoi sau >>>>>>>>>>>

Mentionez faptul ca valoarea penalitatilor +dobinzi este mai mare decit principalul.

Aceste datorii nu se prescriu dupa 5 ani ,pentru ca ele apar din urma din 2005,2006,apoi 2010,2013,2014,2015.

Cel mai recent răspuns: tig , utilizator 15:23, 23 Octombrie 2015
Pentru detalii la problema dumneavoastra va rog sa cititi OUG 44 din 2015 de la adresa [ link extern ]
Multumesc pentru info ,dar ar fi fost mai util un raspuns punctual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr. 44/2015 - acordarea unor facilități fiscale tig tig OUG nr. 44/2015 - acordarea unor facilități fiscale Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale a fost ... (vezi toată discuția)
Anaf popriri tig tig Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul unei popriri pe conturi pentru neplata unor obligatii + penalizari de intirziere+dobinzi . Daca normele de aplicare ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa tig tig Buna ziua, Cum se poate obtine un certificat de grefa pentru ADRESA DE INSTIINTARE PRIVIND INFIINTAREA POPRIRII-ANAF. PASI DE URMAT P.S. OG care se ... (vezi toată discuția)