avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalităţi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalităţi

Dacă la calculul penalităţilor aferente cotelor lunare de întreţinere se iau în calcul şi

sumele avansate de Asociaţie pentru asistenţă juridică şi cheltuielile cu executor

judecatoresc pentru apartamentul respectiv?
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 01:08, 27 Octombrie 2015
d-le cris0811

conform articolului 25 din HG1588/2007
(1) Cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, calculate pentru fiecare proprietar din condominiu, vor fi achitate de aceştia, după caz, în termen de maximum 20 de zile de la data afişării listei de plată, dată care trebuie să fie înscrisă în lista de plată respectivă. În vederea respectării termenelor legale de plată a facturilor către furnizorii de utilităţi, administratorii au obligaţia de a afişa lista de plată în termen de maximum 5 zile de la data primirii ultimei facturi expediate prin poştă, certificată prin înscrisul de pe ştampila poştei, sau de la data confirmării de primire, în cazul transmiterii facturii prin curier/delegat. Asociaţia de proprietari poate calcula şi percepe penalizări de întârziere pentru suma neachitată, în condiţiile stabilite şi aprobate de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, în limitele stabilite de art. 49 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Suma acestora nu poate depăşi suma cotei restante la care s-a aplicat.
i
si art 49 din legea 230 2007Art. 49
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat.


Am subliniat acolo dupa caz,ca poate asociati dvs poate a pus data scadenta 10 zile sau 5 zile. referitor la penalizari
ducetiva la asociatie si datile cu legea in cap. ca sa fiu mai explicit puneti legea 230/2007 si normele metodologice intro carte de telefon sau un dictionar dupa care i le trantiti in cap
deci trebuie sa treca minimum 30 de la data scadenta
ca sa calculeze penalizari.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate folosi fondul de rulment? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exact cum la ce anume se poate apela la fondul de rulment al asociatiei de locatari? daca se poate utiliza si pentru ... (vezi toată discuția)