avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical,dupa cat timp de cotizare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical,dupa cat timp de cotizare?

Buna ziua,
Sunt angajata la firma actuala de la data de 15 martie 2009 cu contract pe perioada determinata de 2 luni.Pe 15 mai mi s-a prelungit contractul cu un act aditional pe inca 2 luni apoi pe 15 iulie s-a intamplat acelasi lucru urmand sa expire actualul act pe 15 septembrie.In perioada 14-17 iulie am fost internata in spital pt ingrijire copil.Precizez ca nu am mai lucrat inainte si deci nu am cotizat la cass decat ce s-a acumulat in perioada asta.
As avea 2 intrebari:
1. Mi se vor plati zilele de concediu medical aferent ingrijirii copilului?
2. Cat se mai poate prelungi,legal,contractuil pe perioada determinata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:04, 19 Iulie 2009
1. Da
2. A fost ultima prelungire, inainte sa va treaca in nedeterminata. Chiar daca ei nu vor sa mai continue cu dvs.si urmatoarei persoane pe care o angajeaza in locul dvs.trebuie sa ii faca cim pe nedeterminata.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Stagiul de cotizare necesar pt palta concediului medical este de 1 luna, deci vi se poate plati concediul medical.
oug 158/2005:
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical

Legea nu permite decat 2 prelungiri ale contractului pe perioada determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar fi mai bine in cazul ccc: sa intru in somaj sau sa raman angajata? alinadrapa alinadrapa Situatia mea sta in felul urmator: Sunt angajata la o firma cu 2 ore/zi si un salariu lunar de 250 lei brut din 28 februarie 2011. De la 31 mai sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive ... marcu.silvia marcu.silvia Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive (36 luni) care expira la data de 2.02.2023 si termenul de iesire la pensie cu 27.03.2023 ce fel ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj si salariu compensatoriu elyza88 elyza88 Buna seara, Sunt angajata de 1 an si 3 luni, la o firma cu 90 de angajati, pe postul de operator stocare date. Am fost angajata initial cu un contract pe o ... (vezi toată discuția)