avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune

Buna ziua,

Cu respect adresez urmatoare intrebare: In anul 2005 bunica ii face act de vanzare cumparare cu uzufruct viager si suma de 4000 euro, pe casa cu 4 camera cumparata pe un teren dat in folosinta de primarie, nepotului pe care la crescut de cand avea 7 ani. In acesti 5 ani nepotul a suportat toate cheltuielile de intretinere ale locuintei, gaz, lumina , cablu, mancare etc.. Anul acesta bunica s-a razgandit si l-a dat in judecat, instanta a hotarat ca actul este atins de nulitate pentru ca nu a fost incheiat in fata unui notar si bunica trebuie sa-i platesca nepotului cheltuieli de judecata 2000 lei ( bineinteles ca nu a platit nici pana acum). Cu acesta decizie bunica merge la primarie si isi trece din nou terenul pe numele ei. Nepotul a facut multe investitii in casa si in curte. Nepotul poate sa o acuze pe bunica de inselaciune? poate sa il evacueze? asta vrea bunica neaparat sa-l de-a afara din casa impreuna cu sotia si copilul. Si inca ceva, atunci cand s-a cumparat casa desi traia bunicul, bunica nu l-a trecut in actul de vanzare cumparare, iar bunicul a murit la 3 luni dupa ce s-a cumparat aceasta casa, cum bunica mai are 2 copii acestia vor sa faca scuccesiune acum si isi cer dreptul de la tata? Au copiii vreun drept daca tatal nu era in contract ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
Florentinachivulet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentinachivulet , utilizator 12:05, 29 Octombrie 2015
Nu ma poate ajuta nimeni???
Am fost la un avocat care ne-a spus ca nu are rost sa o dam in judecata pana nu face succesiunea!?

Nu mai inteleg nimic.

Oare nu am postat unde trebuie de nu primesc niciun raspuns?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din domiciliu ContSters467553 ContSters467553 Unchiul nostru este pus sub interdictie judecătorească, tutore fiind nepotul lui care este verișorul nostru, al meu si al sotului. Eu si sotul meu avem o ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager geoil geoil Buna ziua! Vin in atentia dvs cu o problema...de familie... Detin un apartament cumparat de la bunicii mei , acestia, in momentul vanzarii trecand in ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)