Unchiul nostru este pus sub interdictie judecătorească, tutore fiind nepotul lui care este verișorul nostru, al meu si al sotului. Eu si sotul meu avem o casa cu contract de vanzare cumpărare in care este trecut acest unchi cu dreptul de uzufruct viager. Unchiul nu a locuit niciodată în această casa el fiind în întretinerea verișorului a locuit cu el. Acum verișorul spune că l-a scos de la întreținere și vrea sa-l trimită la un centru dar nu ii ajung banii. Ne-a avertizat că dacă nu-i dăm o anumită sumă de bani ne evacueaza din locuință. Se poate acest lucru?
Pai se poate, evident. Ca uzufructuar unchiul are dreptul sa locuiasca in casa ori sa o inchirieze si sa perceapa chiria, nu dvs. Deci tutorele legal va poate evacua foarte rapid, poate incheia un contract de inchiriere si folosi chiria perceputa pentru a achita cheltuielile unchiului.
Depinde si ce scrie in actul de vanzare.
Mama mea avea doua case,dupa ce m am casatorit ne-a lasat sa locuim in aceasta casă.
Dupa cativa ani văzând ca ne am ocupat de casa, am investit in ea si am pus-o la punct, a fost de acord sa ne-o vândă noua. La notar ne -a spus ca fiind trecut pe contract unchiul cu uzufruct viager se poate face contract de vanzare cumparare cu conditia sa fie trecut in continuare pe contract. Eu personal am intrebat daca ne afecteaza cu ceva sau in vreun fel faptul ca este trecut ca uzufruct viager la noi pe contract. Pe contract scrie..mentionam ca ne declaram de acord cu mentinerea dreptului de uzufruct viager in favoarea numitului....... asta este tot ce scrie despre unchi in contract. Mi s- a spus ca nu ne va afacta cu nimic. Eu daca știam ca așa se va intampla nu mi trebuia această casa, acum dupa ce am invastit sa am riscul sa fiu in stradă cu sotul si copiii. Verisorul dupa ce ca a profitat de banii de pe unchi si nici macar nu este ingrijit cum trebuie, acum sa ne faca si noua rău si sa ma trezesc in stradă.
Uzufruct viager
elmona
Buna ziua,
Sunt intr-o foarte dificila situatie, care succint se prezinta asa:
Sunt nudul proprietar al unui imobil unde si locuiesc de fapt (am carte de ... (vezi toată discuția)