avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In cat timp se elibereaza decizia de pensionare de la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In cat timp se elibereaza decizia de pensionare de la depunerea dosarului

Am depus dosarul de pensionare la limita de varsta pe 6 iulie 2015.Am fost anuntat ca trebuie sa mai depun o adeverinta pentru o perioada de noua luni lucrate la al doilea angajator.Am depus aceasta adeverinta pe 5 octombrie 2015.Au trecut inca trei saptamani si nu am primit decizia de pensionare,in total trei luni si trei saptamani.Mentionez ca la 6 iulie 2015 mi-a incetat contractul de munca, deci nu am nici un venit.Va rog dati-mi un sfat.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
123abc, utilizator
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 12:54, 25 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din pacate foarte rar se respecta termenul prevazut de lege pentru emiterea deciziei de pensie iar legea nu prevede nici o sanctiune pentru nerespectarea termenului.

2. Ati putea sa reveniti, in scris (sau prin e-mail sau telefon) la Casa de Pensii si sa intrebati care este stadiul cererii dvs. de pensie deoarece nu aveti alta sursa de venit.

3. Puteti face o sesizare si la CNPP pe: cnpp.ro/petitii-si-sesizari
daca aveti pile, in cateva zile iese decizia, daca nu... asteptati chiar si 4-6 luni.
insistati la serviciul stabiliri.
Buna ziua,
Raspunsul domnului sandrei 33 din pacate este adevarat.Insa termenul pe care il expune dansul este destul de bland. Sunt dosare care depasesc anul cum este si cazul meu. Pai daca la data constatarii diferentelor, conf. art. 107, alin. (2), trec 3 ani de zile, cel pensionat pe pensie anticipata partial pierde toate drepturile banesti din urma.
Din pacate functionarii de la Casele de Pensii Judetene, cred ca sunt cei mai protejati angajati din cadrul functionarilor publici. Cum Ordonanta Guvernului 27/2002 este generala pentru toate petitiile trimise functionarilor publici, unde la art. 15, punctul a, se prevad si sanctiuni, ar trebui ca articolului 106 din legea 263/2010, sa-i fie adaugat un aliniat asemanator art. 15 din OG. Din pacate art. 106 din leg 263/2010 nu este formulat in interesul pensionarului asa cum ar fi normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie PAULA.NUTA PAULA.NUTA as dori sa stiu pot sa fac cerere de recalculare de pensie ptr k sunt nemultumit citi bani primesc? M-am intilnit cu colege de servici care au lucrat cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Panda1234 Panda1234 Sunt beneficiarul unei pensii de urmas dupa decesul tatalui meu. Am absolvit liceul in cursul acestui an si doresc sa stiu daca voi beneficia in continuare de ... (vezi toată discuția)
Termenul maxim de emitere a deciziei de pensionare procesomanul procesomanul Buna ziua ! Va rog frumos, daca poate cineva sa-mi spuna, care este termenul maxim in care o casa de pensii judeteana, poate recalcula trecerea de la pensia ... (vezi toată discuția)