avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea judecatoreasca si pentru condamnari in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea judecatoreasca si pentru condamnari in strainatate

Buna ziua
Am cerut reabilitarea pentru o pedeapsa de 3 ani cu inchisoare . In Decembrie 2009 am fost eliberat conditionat .
Am o condamnare si in Italia de 8 luni cu suspendare ramasa definitiva in anul 2008 .Instanta de fond ma intrebat daca doresc reabilitarea si pentru condamnarea din strainatate . Am spus ca nu deoarece ar trebui sa o recunosc pe teritoriul statului Roman .
Reabilitarea o doresc doar pentru condamnarile de pe teritoriul Romaniei .
A fost respinsa cererea de reabilitare deoarece nu am cerut reabilitarea si pentru condamnarea din Italia si implicit recunoasterea acesteia pe teritoriul Romaniei .

Intrebarea .... este normal sa se respinga reabilitarea judecatoreasca daca se intrunesc toate conditiile , pentru motivul mai sus expus ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mike1983 , utilizator 22:33, 20 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Nu se poate cere doar reabilitarea judecatoreasca pentru condamnarile de pe teritoriul Romaniei ?

In cazul in care voi recunoaste aceasta condamnare din strainatate si pe teritoriul Romaniei pentru a putea avea reabilitarea ...., ce implica aceasta recunoastere ? Ce se poate intampla si care este procedura ? Este o condamnare definitiva din 2008 de 8 luni cu suspendare .

Va multumesc !
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles . Pentru a avea aceasta reabilitare judecatoreasca e necesar ca condamnarea din strainatate sa fie recunoscuta pe teritoriul Romaniei .

Ceea ce nu stiu este : cum decurge acest proces de recunoastere a unei sentinte date in strainatate , pe teritoriul Romaniei . Poate avea consecinte grave ? Poate fi vorba de o contopire a celor doua sentinte ( cea din Romania si cea din strainatate ) .

Acum am facut recurs . Am termen la sfarsitul lunii Noiembrie la tribunal . Cu siguranta voi cere recunoasterea acestei sentinte si pe teritoriul Romaniei pentru a putea continua procesul de reabilitare .

Va rog daca se poate sa imi raspunda cineva care a mai intalnit un caz asemanator sau care stie exact ce se intampla intr-un proces de recunoastere a unei sentinte din strainatate si pe teritoriul Romaniei .

Va multumesc frumos .

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pentru condamnari in strainatate si recunoasterea sentintei pe teritoriul romaniei Marius195555555555567 Marius195555555555567 Buna ziua . Am nevoie de cateva raspunsuri la ceea ce va expun mai jos . In Noiembrie am recursul si doresc sa primesc cateva informatii pentru a ma pregati ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept cosmin.d cosmin.d Daca am fost condamnat la doua pedepse privative de libertate de cate 5 ani fiecare,acestea contopindu-se printr-o alta sentinta la care s-a adaugat un spor de ... (vezi toată discuția)
Condamnare ungaria marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,o condamnare cu suspendare din Ungaria are influenta asupra unei condamnari din Romnia. (vezi toată discuția)