avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea judecatoreasca si pentru condamnari in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea judecatoreasca si pentru condamnari in strainatate

Buna ziua
Am cerut reabilitarea pentru o pedeapsa de 3 ani cu inchisoare . In Decembrie 2009 am fost eliberat conditionat .
Am o condamnare si in Italia de 8 luni cu suspendare ramasa definitiva in anul 2008 .Instanta de fond ma intrebat daca doresc reabilitarea si pentru condamnarea din strainatate . Am spus ca nu deoarece ar trebui sa o recunosc pe teritoriul statului Roman .
Reabilitarea o doresc doar pentru condamnarile de pe teritoriul Romaniei .
A fost respinsa cererea de reabilitare deoarece nu am cerut reabilitarea si pentru condamnarea din Italia si implicit recunoasterea acesteia pe teritoriul Romaniei .

Intrebarea .... este normal sa se respinga reabilitarea judecatoreasca daca se intrunesc toate conditiile , pentru motivul mai sus expus ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mike1983 , utilizator 22:33, 20 Ianuarie 2020
[ link extern ]

IONEL ILIE a scris:

Așa cum am spus mai sus nu poți fi reabilitat doar pentru anumite infr. Reabilitarea trebuie sa privească toate condamnarile suferite.
Recunoasterea unei hot straine se poate face pe cale principală (un proces separat) sau pe cale incidentala (in cadrul procesului in care ati solicitat reabilitarea). De aceea instanta v-a intrebat daca doriti recunoasterea și reabilitarea si pentru infr din strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pentru condamnari in strainatate si recunoasterea sentintei pe teritoriul romaniei Marius195555555555567 Marius195555555555567 Buna ziua . Am nevoie de cateva raspunsuri la ceea ce va expun mai jos . In Noiembrie am recursul si doresc sa primesc cateva informatii pentru a ma pregati ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept cosmin.d cosmin.d Daca am fost condamnat la doua pedepse privative de libertate de cate 5 ani fiecare,acestea contopindu-se printr-o alta sentinta la care s-a adaugat un spor de ... (vezi toată discuția)
Condamnare ungaria marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,o condamnare cu suspendare din Ungaria are influenta asupra unei condamnari din Romnia. (vezi toată discuția)