Sunt posesorul unui apartament dintr-o casa compusa din 4 apartamente, celelalte 3 apartamente apartinand unui singur proprietar (provenite din retrocedare). Proprietarul celor 3 apartamente doreste sa vanda casa unui dezvoltator imobilar, acesta din urma intentionand sa demoleze casa si sa contruiasca un bloc cu mai multe apartamente. Dezvoltatorul mi-a propus ca in schimbul apartamentului meu sa-mi ofere un alt apartament in blocul nou ce-l va construi si timp de aprox. 1 an (pana se contruieste noul bloc) sa locuiesc intr-o alta locatie. In cazul in care voi accepta oferta lui, care ar putea fi instrumentele de garantare pe care pot sa i le solicit dezvoltatorului in vederea recuperarii unui eventual prejudiciu datorat nefinalizarii constructiei (faliment, deces, intrare in insolventa, etc.)
Va multumesc anticipat pentru eventalele raspunsuri.
Multumesc inca o data pentru carificari.
Proprietara (care locuieste in SUA), prin imputernicita acesteia, a angajat o firma de avocatura care mi-a comunicat printr-o notificare, dupa care si verbal cand am avut o intrevedere cu acestia, ca pentru folosirea de catre mine a celor 129 mp (casa 73 mp, magazie 24 mp si alee de acces 32 mp) imi solicita plata a 8370 euro pentru ,,lipsa de folosinta pe trei ani anterior notificarii'' si chiria de 1,8 euro/mp, adica 232 euro/luna de acum inainte, asta in cazul in care nu solutionam pe cale amiabila litigiul. De fapt la intrevederea avuta cu reprezentantul firmei de avocatura s-a pus problema ceva de genul: sunteti de acord sa va vindeti proprietatea ca sa pot sa vind si eu casa sau va dam in judecata pentru ,,repararea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinta a terenului''. Mentionez ca din 2006 de cand a castigat casa si pana anul trecut nu si-au facut simtita prezenta, pe proprietara necumoscand-o fizic nici pana in prezent.