avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrumente de garantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrumente de garantare

Buna ziua,

Sunt posesorul unui apartament dintr-o casa compusa din 4 apartamente, celelalte 3 apartamente apartinand unui singur proprietar (provenite din retrocedare). Proprietarul celor 3 apartamente doreste sa vanda casa unui dezvoltator imobilar, acesta din urma intentionand sa demoleze casa si sa contruiasca un bloc cu mai multe apartamente. Dezvoltatorul mi-a propus ca in schimbul apartamentului meu sa-mi ofere un alt apartament in blocul nou ce-l va construi si timp de aprox. 1 an (pana se contruieste noul bloc) sa locuiesc intr-o alta locatie. In cazul in care voi accepta oferta lui, care ar putea fi instrumentele de garantare pe care pot sa i le solicit dezvoltatorului in vederea recuperarii unui eventual prejudiciu datorat nefinalizarii constructiei (faliment, deces, intrare in insolventa, etc.)
Va multumesc anticipat pentru eventalele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: bad_mar , utilizator 17:29, 26 Octombrie 2015
Multumesc inca o data pentru carificari.
Proprietara (care locuieste in SUA), prin imputernicita acesteia, a angajat o firma de avocatura care mi-a comunicat printr-o notificare, dupa care si verbal cand am avut o intrevedere cu acestia, ca pentru folosirea de catre mine a celor 129 mp (casa 73 mp, magazie 24 mp si alee de acces 32 mp) imi solicita plata a 8370 euro pentru ,,lipsa de folosinta pe trei ani anterior notificarii'' si chiria de 1,8 euro/mp, adica 232 euro/luna de acum inainte, asta in cazul in care nu solutionam pe cale amiabila litigiul. De fapt la intrevederea avuta cu reprezentantul firmei de avocatura s-a pus problema ceva de genul: sunteti de acord sa va vindeti proprietatea ca sa pot sa vind si eu casa sau va dam in judecata pentru ,,repararea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinta a terenului''. Mentionez ca din 2006 de cand a castigat casa si pana anul trecut nu si-au facut simtita prezenta, pe proprietara necumoscand-o fizic nici pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"drept de folosinta teren aferent" sau "drept de proprietate" apartament Andreea20171 Andreea20171 Doresc sa cumpar un apartament construit dupa 2012, apartamentul este detinut de un cetatean non Euro (moldovean) , acesta are drept de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru agentii economici de la parter oret20 oret20 Buna ziua, la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)