avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic angajat? URGENT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic angajat? URGENT

Buna ziua,

Am o firma recent infiintata, care as vrea sa fie microintreprindere. Trebuie asadar sa am cel putin un angajat.

Poate fi asociatul unic al acestei firme singurul angajat pe firma proprie?

Daca da, nu este cam ciudat ca eu sa semnez pe contractul individual de munca de 2 ori, si pt angajat si pt angajator?

Va multumesc pentru raspunsuri.

Edit: firma se ocupa cu producerea de software. S-ar putea ca singurul angajat al acesteia (adica eu, care ma ocup si de programare) sa fie angajat pe un post de Secretara (cod 411501) sau Agent vanzari (341904) ?
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
ramiha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 00:51, 21 Iulie 2009
Da, puteti sa desfasurati activitate salarizata in cadrul societatii comerciale al carei asociat unic sunteti.
Nu, nu este ciudat. La angajator semnati in numele persoanei juridice al carei reprezentant sunteti, iar la angajat in numele persoanei fizice. Ele sunt diferite, chiar daca este aceeasi semnatura.
Da, nu vad niciun impediment sa va angajati pe una din functiile despre care ati facut vorbire.
Asa este.
O sa mai aveti momente in care veti semna si colo si colo. De exemplu la o masina la care este proprietar firma si cu care doriti sa iesiti afara din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere micro. cui ramane patrimoniui? akatistu akatistu Va salut, Am o microintreprindere SRL, impozit 3% pe venit. Sunt asociat unic/administrator si am un singur angajat. Pe firma am cumparat cateva ... (vezi toată discuția)
Cum se declara acest tip de venit? unrealaz unrealaz Buna ziua. Numele meu este Andrei Popescu si de curand mi-am deschis o firma care se ocupa cu productia de soft pe iPhone/iPod/iPad. Pentru a putea produce ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant alina_cecar alina_cecar Sunt expert contabil activ si actionar majoritar la o microintreprindere al carei cod CAEN nu are legatura cu activitatea de expertiza contabila. As putea ... (vezi toată discuția)