avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare in parcare

Buna ziua.
Sunt intr-o incurcatura si as dori sa ma ajute cineva.
In ziua de 20.10.2015 am atins o masina in parcare cand incercam sa ies. Mai exact ieseam cu spatele intr-o intersectie dintre blocuri si fiind noapte si ploaie, nu am vazut o masina neagra parcata pe trotuar, chiar in dreptul semnului de parcare interzisa.M-am dat jos din masina, am vazut unde am atins-o, urmele de vopsea alba se vedeau clar pe negru, dar in rest nu am vazut nimic. Exista un martor care a vazut toata actiunea si mi-a sugerat sa ii las un bilet in parbriz. Neavand un pix si o foaie la mine, am zis sa revin a doua zi si sa aflu a cui este masina. Pasagerul din masina mea sta in bloc cu proprietara masinii si a spus ca o sa afle el a cui este pentru a face o constatare amiabila. In data de 22.10.2015 in jurul orei 10 dimineata sunt contactat pe o retea de socializare de persoana careia i-am atins masina, care mi-a reprosat ca am facut infractiune ca am parasit locul accidentului. I-am propus sa ne intalnim si sa vedem pagubele si sa semnam constatarea amiabila si sa terminam povestea. Initial a fost de acord ca eu sa-i fac un polish, motiv pentru care i-am propus sa mergem la un service sa vedem cat costa. In acel moment nu a mai fost de acord si tot ma "ameninta" ca se va duce la politie sa ma reclame. In seara de 23.10.2015, i-am propus din nou sa ne intalnim sa ii ofer polita RCA sa isi rezolve masina iar aceasta a refuzat, precizand ca eu sunt de vina ca am plecat de la locul accidentului. Cititnd putin pe diverse forum-uri si diverse site-uri cu legi, stiu ca eram obligat sa anunt in 24 de ore accidentul, stiu ca este vina mea ca i-am atins masina, dar nu stiu daca mai este vina mea ca proprietarul nu doreste intelegere amiabila. Mai am de precizat ca nu a fost numai aripa spate afectata ci si manerul usii din spate. Eu doresc rezolvarea pe cale amiabila dandu-i asigurarea, dar posibil proprietarul doreste sa ii dau bani pentru a o face mai repede. Ce este de facut in aceasta situatie? Eu imi asum toata vina pentru cele ce le-am facut eu dar m-ar interesa ce repercursiuni sunt daca proprietarul face plangere la politie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:23, 24 Octombrie 2015
Incercati sa solutionati amiabil ,pentru a indeparta stresul ,timpul aferent solutionarii prin implicarea autoritatilor
Eu chiar asta imi doresc, dar proprietarul masinii cand doreste sa ia polita, cand nu doreste si ma ameninta cu mersul la politie. Daca totusi depune plangere la politie, raman fara permis? In cosul rutier scrie ca se retine permisul de conducere doar in anumite situatii, situatia de fata(neanuntarea organelor de politie de pe raza unde s-a produs accidentul) nu este specificata.
Pentru neanuntare eveniment rutier cu pagube materiale, riscati amenda +retinere permis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare usoara in parcare FlorinCs FlorinCs Buna ziua, in data de 13 februarie am tamponat usor o masina parcata in parcarea unei facultati pagubele fiind minime ( doar vopsea sarita). Am luat contactul ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal suspendare permis gigi_pirvu gigi_pirvu Doresc un sfat, daca se merita sa fac contestatie in urmatorul context: Primesc o invitatie de la politia rutiera sa ma prezint la sectia accidente cu toate ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara, folosire rca oji62 oji62 am facut din vina mea, o tamponare usoara.( neacordare de prioritate)intrebari:1 detinatorul auto ( eu sofer doar) mi-a interzis sa folosesc RCA. pagubitul a ... (vezi toată discuția)