avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitatea de a face reclamatie in legatura cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitatea de a face reclamatie in legatura cu ancheta sociala si posibilitatea recuzarii judecatorului

Am intentat proces de divort in 11.11.2014.
In data de 16.04.2015, l-am sunat pe fiul meu, care era acasa si care mi-a spus ca l-a sunat pe telefonul mobil mama lui, mama spunandu-i fiului sa dea cu aspiratorul prin casa, sa faca ordine in casa si sa plece de acasa, caci au sunat-o de la Autoritatea Tutelara ca vor veni in ancheta sociala.
In aceeasi discutie telefonica, fiul mi-a marturisit ca mama lui i-a cerut sa plece de acasa, deoarece mama lui a spus dnei. de la Autoritatea Tutelara ca amandoi copiii sunt la bunici.
In plus, fiul mi-a marturisit in aceeasi discutie telefonica, ca mama lui i-a promis ca-i va da bani sa mearga la KFC daca face tot ce i-a cerut.
Eu NU am fost sunat în prealabil de nimeni de la Autoritatea Tutelară pentru a fi anunţat că vor veni în ancheta socială

In data de 14.09.2015 au fost audiati ambii copii impreuna in camera de consiliu de catre judecator, singur.

La termenul din data de 19.10.2015 am fost instiintat in legatura cu concluziile in urma ascultarii copiilor si am fost uimit de faptul ca erau relatate fapte care NU corespund adevarului, caci fiul in varsta de peste 13 ani mi-a marturisit imediat dupa audiere ce intrebari le-au fost puse si ce raspunsuri au dat.

Pot face reclamatie privind ancheta sociala ?
Pot cere, in acest caz, recuzarea judecatorului ?
Cel mai recent răspuns: marius_cretoiu , utilizator 22:00, 8 Noiembrie 2015
Daca tot nu am primit nici un raspuns, in data de 02.11.2015 am facut ambele actiuni. Adica, am reclamat in instanta modul in care s-a facut ancheta sociala si am facut cerere de recuzare a judecatorului care instrumenteaza dosarul. Problema este daca completul de judecata urmator imi va da mie dreptate sau va lasa acelasi judecator sa instrumenteze dosarul si atunci voi vedea eu...
Stimate domn, Ancheta psihosocială trebuia s-o contestaţi la Autoritatea Tutelară, în termen de 30 de zile(nu sunt sigură) de la emiterea ei. Ei erau obligaţi să vă răspundă în 30 de zile, dacă nu eraţi mulţumit cu răspunsul, puteaţi cere anularea actului la Tribunal, prin Contencios administrativ, există şi acolo un termen în care puteţi cere anularea actului.
În ce priveşte ascultarea copiilor, s-ar putea ca audierea lor să fi fost înregistrată.Şedinţele de judecată sunt înregistrate, poate sunt şi audierile. Faceţi cerere la Preşedintele judecătoriei şi cereţi înregistrarea (dacă o au) La cerere, anexaţi şi un CD nou, sigilat.
Cererea de recuzare a judecatorului mi-a fost respinsa in data de 05.11.2015. Nu stiu inca motivarea. Dar o sa cer sa primesc inregistrarea ascultarii celor 2 copii ai mei din camera de consiliu. Sa vedem ce raspuns primesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Drtul familiei norocel_bab norocel_bab cum se numeste mai nou ancheta sociala facuta de autoritatea tutelara?si in baza carei legi sau O.G. si-a modificat denumirea? (vezi toată discuția)
Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)