avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

Buna ziua,
Am o suprafata de pamant de 1600 mp intravilan, dar pe actul de donatie este trecut doar 800, pentru ca atat a fost declarat de bunici. Pamantul este imprejmuit de peste 20 de ani, este declarat la primarie 1600 si platit toate taxele de vreo 9 ani. Am inteles ca doar prin hotarare judecatoreasca pot sa recuperez cealalta jumatate. Imi puteti spune si mie cum sa procedez si ce sanse de castig am. Multumesc anticipat.
De unde stiti ca nu s-a facut cerere? Tot pe vorbe?
Mergeti la primarie si obtineti situatia aia juridica, au mai fost cazuri ca cererea era depusa de un om plecat apoi in strainatate si a venit ala si si-a luat inapoi pamantul...
Nu avea cine sa faca cerere deoarece pamantul cum am mai spus a fost lasat bunicii mele de parintii ei, pamantul este imprejmiut de peste 40 de ani.
Domnule, vorbesc inutil se pare...
Una e ca nu a venit sa-l ia, alta e ca a depus sau nu cerere. Am mai intalnit cazuri ca nu venoise nimeni sa-l ia, dar era deja titlu pe el.
Vedeti intai situatia juridica, altfel vorbim degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru adrian20 adrian20 In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)