avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare ilegala RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare ilegala RADET

Buna ziua,

M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au repartitoare (nu stiu din ce motiv apartamentul meu cand l-am cumparat nu avea). As dori sa stiu ce pot sa fac daca asociatia refuza sa ma scoata de la plata caldurii (exceptand partile comune si tevile ce trec prin apartament). Pot sa refuz sa platesc intretinerea? Nu mi se pare normal sa platesc ceva ce nu consum.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m1205 , utilizator 14:23, 12 Iulie 2019
Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. Momentan sunt in renovari cu apartamentul, am tras deja teava de gaz din exteriorul blocului si pana in casa, am tras toate tevile in casa, am montat si caloriferele. Debransarea am facut-o la sfarsitul lui august, dupa ce am avut acordul asociatiei (am fost personal la toti cei din bloc si am strans semnaturi - 50% +1), am primit si hartie de la asociatie cu acord (altfel distrigaz nu imi aproba proiectul). Avand in vedere ca am avut niste mici certuri ulterioare cu cei de la asociatie cauzate de zgomotul si praful creat de lucrarile de renovare, cred ca nu ma voi putea intelege amical cu ei. Stiu alte persoane in situatia mea care s-au inteles cu asociatia fara a fi necesare acte de la RADET. Deci la momentul acesta eu va trebui pana la anul sa platesc un serviciu pe care nu il folosesc, pe care nu l-am cerut si de care nu am nevoie. Eu ce vina am ca RADET-ul nu vrea sa ma debranseze (am inteles ca sunt primul din bloc si in acest caz nu am nicio sansa de debransare legala). Din ce am mai citit, doar cu forta ma puteam debransa si sa risc amenda. Nu imi place ca ma priviti ca un om care a gresit, desi eu am dorit sa fac totul legal, dar daca nu se poate la mine in casa sa fac ce vreau fara sa afectez pe ceilalti locatari...Eu as fi vrut doar sa intreb daca refuz sa platesc doar caldura care mi-ar fi fost generata de calorifere (si nu restul de la intretinere), daca as putea sa am castig de cauza in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Bbn, utilizator
Afirmatiile dv sunt evident contradictorii

Initial afirmati
M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea

Este de inteles ca interesul dv pentru debransare de la sistemul centralizat a fost de la momentul demararii renovarii apartamentului
Stiu alte persoane in situatia mea care s-au inteles cu asociatia fara a fi necesare acte de la RADET.

Sunt 2 aspecte distincte acordul asociatiei de proprietari si al furnizorului de utilitati
Deci la momentul acesta eu va trebui pana la anul sa platesc un serviciu pe care nu il folosesc, pe care nu l-am cerut si de care nu am nevoie.

Va confruntati cu aceasta situatie numai datorita interesului dv primordial de debransare de la sistemul centralizat fara insa a detine acordul asociatiei
Constientizati ca anterior renovarii apartamentului ati inteles sa folositi serviciul in sistem centralizat
Nu contesta nimeni ca ulterior ati inteles sa mariti confortul in proprietate dar debransarea de la sistemul centralizat se realizeaza cu respectarea si aplicarea dispozitiilor in vigoare -sub sanctiunea suportarii consecintelor ...nimeni nu este vinovat ca dv nu ati inteles sa solicitati asociatiei debransarea de la sistemul centralizat
as fi vrut doar sa intreb daca refuz sa platesc doar caldura care mi-ar fi fost generata de calorifere (si nu restul de la intretinere), daca as putea sa am castig de cauza in instanta

Cum intelegeti sa va intemeiati cu text de lege eventuala actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari pentru refuzul de plata caldura ,in conditiile in care nu detineti acordul RADET ?
Eu ce vina am ca RADET-ul nu vrea sa ma debranseze

Dv nu ati obtinut acordul RADET deoarece ati depasit termneul legal de depuneri cereri debransare
Dupa incetarea furnizarii agentului termic ,daca introduceti cerere la RADET veti obtine acordul furnizorului de utilitati
Multumesc de raspunsuri. Intentionez in primavara sa depun la RADET dosarul, desi am citit ca ies mai ieftin daca mi se da o amenda. Acordul asociatiei l-am primit implicit in momentul cand mi s-a permis sa imi pun centrala. Sau isi imagineaza cei de la asociatie ca eu voi plati caldura si de la RADET si gazul consumat de centrala de apartament? In concluzie sa inteleg ca nu pot face nimic legal, poate doar sa ma inteleg amiabil cu asociatia (daca se va putea).
Ce lege obligă un proprietar să nu se debranșeze de la RADET, dacă nu are contract individual?
Aveți un exemplu de un debranșat de la RADET Buc.? Știți cât costă și câte aprobări ți se cer de te face să renunți!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca "debransare ilegala" face referinta la lipsa aprobarii cererii de debransare de la Radet.

Daca montarea CT a fost efectuata printr-o firma specializata si recunoscuta (agreata), cu project de lucrare si calcule termice, aprobari de care s-au ocupat inclusiv aprobarea de la Radet, instalatia de gaz, cei de la gaz sa vina si sa verifice montarile, acordul asociatiei si vecini care este problema? Administratia trebuie sa primeasca o hirtie de la firma care a asigurat montarea CT si mai departe administratia anunta firma care citeste si calculeaza agentul termic.

Un aspect trebuie subliniat: debransarea si montarea CT prin firma autorizata ar trebui sa fie sustinuta si sa se prioriteze deoarece creaza si mentine locuri de munca.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
ContSters371153, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Caldura anghel elena anghel elena am in bloc vreo 5 apertamente care si-au instalat singuri centrale fara sa intrebe pe nimeni.problema mea este ca daca nu au anuntat radet-ul vine caldura de ... (vezi toată discuția)