avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore noapte

Buna ziua,
Inca o problema :sorry:, daca durata programului de noapte este de 8 ore, angajatorul este obligat sa acorde un spor de 25% din salariul de baza, daca diminueaza programul la 7 ore nu mai are aceasta obligatie? Codul Muncii spune ca acest spor trebuie sa fie minim 15%, in CCM la nivel national minimum este 25%...#-o
multumesc!
Cel mai recent răspuns: geoXL , utilizator 16:29, 22 Iulie 2009
O intrebare legata tot de orele de noapte: Lucrez intr-un Call Center si ne-au spus ca vom avea un nou orar acela de la ora 15.00 la 22.30 adica 7.5 ore de munca, prin care ne obliga sa venim sambata pentru a recupera norma saptamanala de 40 de ore si fara sa anunte la ITM ca noi lucram 30 minute in orar de noapte...Va rog sa-mi spuneti daca este legal ceea ce face firma si daca ar trebui sa ne dea spor de noapte.
Conform articolului 122 alin.1 din Codul muncii munca prestata intre orele 22.00-06.00 este considerata de noapte, iar art. 123, tot din Codul Muncii spune ca salariatii care efectueaza cel putin 3 ore de noapte beneficiaza fie de program redus cu o ora fata de durata normala a a zilei de lucru, fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de noapte prestata, prin urmare angajatorul nu este obligat sa acorde sporul de noapte.
mnd a scris:

Conform articolului 122 alin.1 din Codul muncii munca prestata intre orele 22.00-06.00 este considerata de noapte, iar art. 123, tot din Codul Muncii spune ca salariatii care efectueaza cel putin 3 ore de noapte beneficiaza fie de program redus cu o ora fata de durata normala a a zilei de lucru, fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de noapte prestata, prin urmare angajatorul nu este obligat sa acorde sporul de noapte.

partea cu orele de noapte am cam inteles-o dupa ce am citit dezbaterea intreaga, dar cealalta problema este de ce ne obliga sa lucram doar 7.5 ore /zi cand in contract este stipulat 8 ore si ne cheama sambata pentru recuperare? ma intereseaza daca e legal ceea ce fac ei
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
geoXL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)
Modificare orar de munca ..verbal geoXL geoXL Am fost instiintat ca noul orar dupa care o sa lucrez va fi 15.00 - 22.30 insemnand 7.5 ore pe zi iar in contract spune ca orarul este de 8, mi-au mai spus ca ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru munca de noapte papic papic In contractul de munca este trecut ca lucrez 40 ore pe saptamana , cu program normal de 8 ore pe zi, in realitate lucrez doar de noapte cate 12 ore pe noapte o ... (vezi toată discuția)