avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,
Din luna martie m-am angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, iar in luna septembrie am nascut. Am fost in concediu de maternitate august-octombrie. Pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 (unu) an?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MariaRamona , utilizator 15:38, 28 Octombrie 2015
Si o intrebare suplimentara, daca ma puteti ajuta, in cazul in care nu as fi lucrat o luna, de exemplu luna februarie, mai puteam beneficia de concediu?
1. Daca intr-una din cele 12 luni eligibile nu ati avut venituri din salarii sau nu ati fost intr-o situatie asimilata veniturilor din salarii nu puteti beneficia de CCC si indemnizatie.

2. Daca macar o zi din luna februarie ati avut venituri din salarii puteti beneficia de CCC si indemnizatie.

3. Ce statut ati avut in luna februarie?
Nu am fost angajata.Cei de la somaj mi-au cautat loc de munca, dar o luna nu am avut contract si nici somaj. "Sa inteleg ca trebuie sa am 12 luni fara intrerupere inainte de data nasterii? Nu e ca la somaj -1 an lucrat in ultimii doi ani?
1. - Nu e ca la somaj.
- Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente au agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Dar parca in interventia dvs. spuneati ca in februarie ati fost in somaj.
Da, am mentionat doar ca am fost in somaj. Am citit printre randuri intrebarea d-voastra cu perioada octombrie-februarie. Este vina mea ca nu am dat datele exacte. Oricum, va multumesc pt informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil rusumirela rusumirela Buna ziua Sunt o viitoare mamica am 26 de saptamani am lucrat pana pe 1 iulie 2012 apoi am intrat in somaj timp de 9 luni de zile,in timpul somajului am ramas ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate angella67 angella67 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ,daca am fost angajata cu contract de munca 16 luni,dupa care am intrat in somaj 6 luni,care a incetat la 30.06.2014 si voi fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil silviadinu silviadinu Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 luni.Am fost data afara pe 28 decembrie 2012, cand aveam 3 luni, si dosarul pentru somaj l-am depus pe 16 ianuarie 2013. As ... (vezi toată discuția)