Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
1. Paratul a primit instiintarea, mi-a trimis mesaje peste mesaje unde ameninta si spune ca nu se va prezenta. Cum va decurge procesul daca el nu se prezinta cu adeverinta de pensie/venit?
2. De asemenea a amenintat ca muta procesul de la Focsani unde eu am resedinta la Buzau, unde o are el, este posibil sa ii fie acceptata cererea, si in ce conditii?
3. Cat timp are la dispozitie paratul sa se prezinte la proces in cazul in care o va face de la primirea instiintarii?
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa-i raspundeti paratului ca si daca nu se prezinta nu e o nenorocire.
Daca stiti unde lucreaza va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati emiterea unei adrese catre institutia unde lucreaza acesta si se va ciomunica venitul net la care se va aplica coeficientul legal.
Cat despre mutarea dosarului, lasati-l sa vorbeasca ca asa vrea el.
Codul de procedura civila e clar, art. 113 alin 1 pct 2 C.Pr.Civ. privind competentele.
Multumesc mult pentru raspuns. El este in rezerva in cadrul MAPN, deci la pensie. Eu am cerut sa primesc pensia alimentara prin casa de pensii in cererea mea initiala. In cazul in care nu se prezinta, voi fi instiintat de acest lucru, pentru a mai face inca o cerere cum ati spus dvs?
De asemenea, care sunt sansele reale sa primesc in loc de 15% cat a fost pana acum, 1/4 cat am cerut la recalculare, adica maxim, avand in vedere ca sora mea vitrega nu mai are dreptul sa primeasca pensie [a implinit 26 de ani]?
Multumesc, ce nu prea inteleg eu, este cum o sa stiu cand e termenul? Eu am cerut sa se judece in lipsa mea in baza codului in vigoare. Daca el a primit instiintarea miercurea trecuta, cat timp are la dispozitie sa prezinte adeverinta de pensionar cu venitul?
Buna ziua,
Veti primi oricum citatie. In orice caz, va sfatuiesc sa consultati site-ul judecatoriei pentru a afla termenul.
De la momentul primirii de catre el, acesta poate, repet, POATE, sa depuna intampinare in termen de 25 de zile de la comunicare (de cand a primit-o tatal dumneavoastra).