avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recalculare pensie alimentara! Paratul refuza sa se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recalculare pensie alimentara! Paratul refuza sa se prezinte.

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.

1. Paratul a primit instiintarea, mi-a trimis mesaje peste mesaje unde ameninta si spune ca nu se va prezenta. Cum va decurge procesul daca el nu se prezinta cu adeverinta de pensie/venit?

2. De asemenea a amenintat ca muta procesul de la Focsani unde eu am resedinta la Buzau, unde o are el, este posibil sa ii fie acceptata cererea, si in ce conditii?

3. Cat timp are la dispozitie paratul sa se prezinte la proces in cazul in care o va face de la primirea instiintarii?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:30, 26 Octombrie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa-i raspundeti paratului ca si daca nu se prezinta nu e o nenorocire.
Daca stiti unde lucreaza va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati emiterea unei adrese catre institutia unde lucreaza acesta si se va ciomunica venitul net la care se va aplica coeficientul legal.
Cat despre mutarea dosarului, lasati-l sa vorbeasca ca asa vrea el.
Codul de procedura civila e clar, art. 113 alin 1 pct 2 C.Pr.Civ. privind competentele.
Multumesc mult pentru raspuns. El este in rezerva in cadrul MAPN, deci la pensie. Eu am cerut sa primesc pensia alimentara prin casa de pensii in cererea mea initiala. In cazul in care nu se prezinta, voi fi instiintat de acest lucru, pentru a mai face inca o cerere cum ati spus dvs?

De asemenea, care sunt sansele reale sa primesc in loc de 15% cat a fost pana acum, 1/4 cat am cerut la recalculare, adica maxim, avand in vedere ca sora mea vitrega nu mai are dreptul sa primeasca pensie [a implinit 26 de ani]?
Da, veti primi 1/4 din pensie.
Nu veti fi instiintat ci va veti prezenta la termen si veti formula cererea.
Multumesc, ce nu prea inteleg eu, este cum o sa stiu cand e termenul? Eu am cerut sa se judece in lipsa mea in baza codului in vigoare. Daca el a primit instiintarea miercurea trecuta, cat timp are la dispozitie sa prezinte adeverinta de pensionar cu venitul?
Buna ziua,
Veti primi oricum citatie. In orice caz, va sfatuiesc sa consultati site-ul judecatoriei pentru a afla termenul.
De la momentul primirii de catre el, acesta poate, repet, POATE, sa depuna intampinare in termen de 25 de zile de la comunicare (de cand a primit-o tatal dumneavoastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

judecata pensie de intretinere- paratul nu s-a prezentat ravaell ravaell Dupa cum spune si titlul pe data de 14.10.2015 am depus la judecatoria Focsani, Vrancea o cerere pt recalcularea pensiei de intretinere cu adeverinta de elev, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere. greseala de adresa? ravaell ravaell Buna ziua, astazi am avut un proces civil in legatura cu o pensie de intretinere. Reclamantul eram eu si paratul tatal meu, care este iesit la pensie militara, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. neprezentare? ravaell ravaell Buna seara! Sunt intr-un proces civil cu tatal meu, care a refuzat sa plateasca pensia de intretinere dupa ce am terminat liceul si am inceput facultatea pe ... (vezi toată discuția)