Dupa cum spune si titlul pe data de 14.10.2015 am depus la judecatoria Focsani, Vrancea o cerere pt recalcularea pensiei de intretinere cu adeverinta de elev, de venit si tot ce trebuie, pe care ar trebui sa o primesc de la tatal meu.
El a primit instiintarea, a facut scandal, m-a amenintat s.a.m.d deci nu se pune problema sa nu stie despre acest lucru. Mi-a spus ca va face intampinare, insa din cate stiu intampinarea se face in maxim 25 de zile de la primirea instiintarii, ori eu nu am primit nimic la posta nici dupa o luna.
De asemenea acesta a sistat pensia de intretinere pe care o dadea inainte de cererea pe care am depus-o.
As vrea sa stiu ce e de facut in cazul acesta? Mai astept vreo instiintare de la tribunal ceva? Trebuie sa fac o intampinare prin care sa cer instantei sa trimita o citatie la casa de pensii Buzau pt a se face recalcularea? Cat despre cele deja 2 luni pe care nu a trimis pensia de intretinere, ce e de facut? O mai pot recupera?
Buna seara,
Indiferent ca paratul se prezinta sau nu, depune sau nu intampinare, dosarul se judeca.
Daca paratul este pensionar va trebui sa solicitati, prin instanta, de la acea institutie valoarea veniturilor tatalui.
Daca este salariat atunci va trebui sa solicitati, tot prin instanta, adeverinta de salarizare.
va sfatuiesc sa solicitati noua pensie de la data depunerii cererii aratand ca nu si-a indeplinit de 2 luni obligatiile.
Daca tatal refuza sa plateasca pensia va sfatuiesc sa va adresati cu plangere penala parchetului de pe langa judecatoria de care apartineti pentru abandon de familie (art 378 alin 3 C.P).
Daca refuza sa plateasca va intra la inchisoare.
Intampinarea se face in maxim 25 de zile de la primirea actiunii dv., apoi mai face 2-3 zile pe drum poate, apoi mai asteapta 2-3 zile sa o vada judele, apoi in maxim 2-3 zile o trimite catre dv., apoi face iar 2-3 zile pe drum... poate. si abia apoi ajunge la dv. Adica intr-o luna, poate 2...
Pentru pensia restanta aratati instantei (daca nu ati scris deja in cerere) ca solicitati pensia de la data introducerii actiunii.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Ma ajuta in "lupta" impotriva persoanei care ar fi trebuit sa-mi fie alaturi in loc sa ma faca in toate felurile pt ca-mi cer drepturile.
Deocamdata ma gandesc sa mai astept inca o luna dupa cum a spus si d-na avocat AVLIL, dar as vrea sa stiu daca cererea pentru solicitarea pensiei de la data introducerii actiunii trebuie depusa acum sau dupa ce mai astept o luna.
Cat despre ce a spus d-nul avocat Gabriel, prin "sa solicitati, prin instanta, de la acea institutie valoarea veniturilor tatalui." inteleg ca trebuie sa mai fac o cerere si sa o depun la dosar? Daca da, asta o fac acum sau dupa ce mai astept o luna pentru a fi sigur ca toate hartiile au ajuns unde trebuie?