avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Intretinere. Neprezentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Intretinere. Neprezentare?

Buna seara! Sunt intr-un proces civil cu tatal meu, care a refuzat sa plateasca pensia de intretinere dupa ce am terminat liceul si am inceput facultatea pe motiv ca am cerut recalculare la judecatorie.

Maine a fost stabilita o sedinta, iar paratul ar trebui sa se prezinte cu fluturasul acela de pensie pentru a se recalcula pensia de intretinere la 1/4.

Problema este ca acesta a amenintat de mai multe ori ca nu o sa se prezinte si presupun ca daca nu se prezinta sedinta se amana.

Ce e de facut in cazul acesta? Trebuie sa mai fac vreo cerere prin care sa cer casei de pensii Buzau ultima suma platita paratului? Ma adresez instantei in sala de judecata?
Dacă pârâtul nu se prezintă la proces şi a fost legal citat nu e motiv de amanare a procesului. În ceea ce priveşte cererea către casa de pensii Buzau, aceasta e o cerere obligatorie, pentru a demonstra majorarea veniturilor.
Ideea este ca eu nu am facut o cerere catre casa de pensii, ci strict catre parat, pentru a-l face sa se prezinte la proces cu fluturasul.

Sa inteleg ca daca acesta nu se prezinta, singura optiune este sa fac inca o cerere spre casa de pensii Buzau?
Daca paratul nu se prezinta, solicitati instantei sa emita o adresa catre casa de pensii pentru a comunica veniturile paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere. greseala de adresa? ravaell ravaell Buna ziua, astazi am avut un proces civil in legatura cu o pensie de intretinere. Reclamantul eram eu si paratul tatal meu, care este iesit la pensie militara, ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere continuare/majorare pensie de intretinere - cum procedez in continuare? Anca95 Anca95 Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana ... (vezi toată discuția)
judecata pensie de intretinere- paratul nu s-a prezentat ravaell ravaell Dupa cum spune si titlul pe data de 14.10.2015 am depus la judecatoria Focsani, Vrancea o cerere pt recalcularea pensiei de intretinere cu adeverinta de elev, ... (vezi toată discuția)