avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere. Greseala de adresa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere. Greseala de adresa?

Buna ziua, astazi am avut un proces civil in legatura cu o pensie de intretinere. Reclamantul eram eu si paratul tatal meu, care este iesit la pensie militara, fost subofiter.

Astazi am cerut instantei pentru ca paratul nu s-a prezentat, sa trimita o adresa la casa de pensii Buzau pentru a comunica venitul paratului. Dar la o cautare pe internet am aflat ca exista o casa de pensii al MAPN-ului la Bucuresti si voiam sa stiu daca nu cumva trebuia sa dau adresa casei de pensii MAPN si nu casei de pensii Buzau.
Cel mai recent răspuns: ravaell , utilizator 19:48, 25 Februarie 2016
Daca este pensionar militar, casa de pensii a MAPN ului este in masura sa va ofere detalii despre pensia tatalui.
Ideea este ca am nevoie de dovada pentru tribunal, si nu ma pot deplasa pana la Bucuresti, de asemenea nu cred ca MapN ofera informatii despre veniturile acestuia fara ca eu sa am un act de identitate al tatalui meu.

El nu vrea sa mai auda de mine, deci sub nicio forma nu va putea fi rezolvata problema pe cale amiabila.

As vrea sa stiu daca adresa pe care o va trimite tribunalul Vrancea catre casa de pensii Buzau pentru declararea veniturilor paratului, este corecta sau daca casa de pensii Buzau va spune ca nu il au in baza de date.

In cazul in care nu e corecta adresa spre casa de pensii Buzau pentru aflarea veniturilor paratului, ce as putea sa fac fara sa astept pana la urmatoarea sedinta pentru a remedia problema?
Casa de pensii nu dă nici un document privind soldul pensiei sau alte date cu caracter confidențial decât titularului, sau la cerere unei instanțe de judecată.
Însă dacă mergeți personal la casa de pensii locală, se uită în baza de date și vă spune dacă îl are la ei sau nu.
Instanța la cerea dumneavoastră va amâna termenul și va trimite și altă adresă cu altă destinație dacă va fi cazul.
Da, tocmai asta e problema, ca nu ma pot deplasa sub absolut nicio forma in provincie. Am sa incerc totusi sa sun la relatii cu publicul si sa vad daca rezolv ceva la telefon.

Cat despre amanari, exact asta vreau sa evit, am asteptat jumatate de an pentru prima sedinta iar acum trebuie sa astept inca 2 luni de zile pentru urmatorul termen. Din moment ce tatal meu nu a mai platit pensia de intretinere tot de jumatate de an imi este foarte greu sa ma descurc cu scoala si cu restul problemelor ce necesita bani.

Sa inteleg deci ca daca nu rezolv nimic la telefon cu casa de pensii Buzau, nu am alta solutie decat sa astept pana la urmatorul termen in mai si de acolo sa le comunic alta adresa si sa mai astept probabil inca 2 luni?

Este posibil sa fac o intampinare pe care sa o depun la dosar cu o noua adresa spre casa de pensii mapn Bucuresti?
Judecătorii studiază dosarul cu 2-3 zile înainte de termenul de judecată;puteţi scrie niste note scrise şi să le trimiteţi, chiar prin email, la judecătorie, trebuie să menţionaţi numărul dosarului, dar, repet, chiar dacă grefierul depune scrisoarea dvs.l la dosar, judecătorul o va vedea cu puţin înainte de şedinţa.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere cu executare? ravaell ravaell Buna ziua! Vin cu mai multe intrebari dar mai intai sa va spun in ce situatie ma aflu. Am 20 de ani, sunt student, tatal meu nu a mai trimis pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. neprezentare? ravaell ravaell Buna seara! Sunt intr-un proces civil cu tatal meu, care a refuzat sa plateasca pensia de intretinere dupa ce am terminat liceul si am inceput facultatea pe ... (vezi toată discuția)
Reluare pensie de intretinere/alimentara darkdesign darkdesign Buna ziua, ma numesc Bogdan, am 22 de ani si am o problema mai delicata. In ziua care am implinit varsta de 18 ani mi-a fost sistata pensia alimentara din ... (vezi toată discuția)