avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un ajutor va rog, macar un sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un ajutor va rog, macar un sfat

In momentul de fata sunt in concediu fara plata pana pe 20.10.2005, dar mi-am gasit un alt post si as vrea sa renunt la vechiul post, cum este mai bine pentru mine sa imi dau demisia sau sa cer incetarea CIM conform art 55 lit. b ? Daca actualul angajator nu este de acord sub nici o forma cu demisia ? imi pot depune demisia in perioada de concediu fara plata ? Daca imi depun demisia si angajatorul nu o accepta pot fi obligata sa lucrez in continuare dupa terminarea perioadei de preaviz?
Cel mai recent răspuns: ContSters13906 , utilizator 12:43, 10 Octombrie 2005
cand vorbesti de demisie , nu vorbesti de acordul angajatorului-nu iti trebuie-, insa vorbesti de acordare preaviz de 15 zile;-timp in care te duci la serv iar dupa trecerea preavizului se inceteaza cim;trebuie scris in demisie si perioada preavizului;
cand vorbesti de 55b iti trebuie acordul angajatorului in scris pe cererea ta insa nu mai dai preaviz.
In concediu nu poti depune cererea pt ca nu poti indeplini preaviz;
Inainteaza cerere cu 55b si daca ti-o refuza inaintezi demisie
mersi. cum ar trebui sa procedez daca nu mi se aproba demisia, exista aceasta posibilitate? pentru ca la o discutie anterioara cu patronul mi-a dat de inteles ca nu este de acord cu plecarea mea din firma. Ar putea ca pe moment sa nu imi accepte demisia si sa o accepte dupa 1-2 luni ? Care este perioada de valavilitate a ceea ce am dat eu in scris - demisia?
Dragul meu, raspunsul care ti-a fost oferit este foarte clar. Angajatorul nu are optiunea de a-ti refuza demisia. Dupa ce o depui (la serviciu fiind) iei numar de inregistrare pe ea apoi mai vii 15 zile la serviciu, dupa care angajatorul este obligat sa-ti incheie cim-ul. NU SE POATE OPUNE NIMENI DEMISIEI TALE!!
multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a) maria.v maria.v M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o ... (vezi toată discuția)
Demisie sau comun acord? chiriachez chiriachez Buna seara! as avea si eu o nedumerire. Peste o luna imi expira concediul de crestere si ingrijire copil de 2 ani. Nu mai vreau sa ma mai intorc la vechiul loc ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz. poate decide unilateral angajatorul lichidarea la zi? ammy33 ammy33 In cazul in care angajatul isi depune demisia cu preaviz de 25 zile si vrea sa respecte preavizul, e legal ca angajatorul sa decida desfacerea la zi, prin ... (vezi toată discuția)