avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata Credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata Credit ipotecar

Buna ziua.

Am un credit ipotecar luat in martie 2008 si pe care datorita cresterii ratei de la 340 la 490 euro nu l-am mai putut plati. Creditul l-am luat pentru cumpararea unei garsoniere, aceasta facand si obiectul ipotecii pentru acest credit. Eu am facut mai multe scrisori catre banca sediul central si sediul sector 2 in care mi-am motivat neputinta de plata insa nu am putu rezolva nimic, iar in momentul de fata salariul din CM este cu mult sub valoarea ratei si nu pot sa cred ca nu exista nici o solutie, deoarece nu vreau intentionat sa numai platesc, pur si simplu numai pot. Am deja 70 zile de intarziere.
Spuneti-mi va rog ce se va intampla? Voi fi executat silit ? voi fi actionat in instanta? mai am vreo sansa sa pot face ceva ca sa ajung la o rata mai mica pe care sa imi permit sa o platesc ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
eu nu pot intelege cum banca se multumeste cu imobilul chiar daca valoarea acestuia este sub valoarea creditului contractat in loc sa fie dispusa sa micsoreze dobanda astfel incat sa se ajunga la o rata rezonabila.
m-am imprumutat pana acum peste tot pe unde am putut, pentru a imi putea sustine aceasta rata, aceste imprumuturi trebuia sa le restituiesc asa am ajuns in aceasta situatie. cand am luat acest credit nimeni nu mi-a spus ca rata va creste cu 150 euro. Banca da credit cu grad de indatorare 65% dar nu spune nimik ca dupa un an de zile rata creste cu 50%, in situatia asta oare nu e logic pentru toata lumea ca acest grad de 65% ajunge dupa primul an de exercitare a contractului de credit la 100%. Oare nu isi pun intrbari cum vor putea sa plateasca oamenii astfel de credite daca ei fac acest lucru?
Pai daca nu isi recupereaza toata datoria nu o sa se multumeasca doar cu imobilul..
O sa continue pana o sa isi recupereze toata datoria..
Daca nu aveti si alte bunuri probabil o sa ajunga sa va opreasca din salariu..
Eu asa stiu...Sper sa nu vorbesc prostii..

Se poate, asa am auzit si eu ca se pot pune popriri pe salariu, undeva la maxim 30%din salariul net.
Sincer nu stiu ce sa fac, stiu doar ca nu am atatia bani cat sa pot plati macar rat, numai spun de mancare , imbracaminte si alte alte nevoi necesare care trebuiesc satisfacute cu bani.
Nu inteleg de ce banca nu poate fi receptiva si dispusa la negocieri, cred ca ar fi convenabil si pt banca si pt mine sa platesc o rata din care la sfarsitul perioadei de rambursare sa iasa cu un plus de peste 100% fata de valoarea creditului si eu sa pot plati linistit decat sa se lupte si sa execute silit ceva sub valoarea creditului.

De acum inainte, ce o vrea Dumnezeu.
Pana la urma toate au un rost, eu am incercat tot ce mi-a stat in putinta.
Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa mergeti la un avocat. Acesta va sti cu exactitate ce este de facut in functie de planul de bataie al bancii. Pe de alta parte puteti sa luati initiativa si sa invitati in scris cu dovada acesteia la o negociere a datoriei, de aceasta va tine cont instanta cu ocazia contestatiei la executare pe care avocatul o va va face. Nu disperati, nu este totul pierdut.
SUCCES.
Am scris bancii in mai multe randuri sperand ca se poate gasi o solutie, insa raspunsul a fost acelasi de fiecare data.
astazi am primit un telefon de la doamna director a sucursalei de unde am luat creditul si brusc cu toata restanta se poate face o exceptie si se poate acorda o perioada de gratie de 6 luni. Explicatia dumneaei a fost ca poate in acest timp se relanseaza piata cu toate ca dupa aceste 6 luni rata va fi mai mare. I-am explicat si de aceasta data ca nu am cum sa platesc aceasta rata nici acum nici peste 6 luni, nu mareste nimeni salariile in perioada de criza si nu vreau sa ma trezesc peste 6 luni in aceeasi situatie sau chiar mai rau, ci ca vreau renegocierea contractului de credit. Mi-a mai spus ca banca nu vrea sa se ajunga la executarea silita.
E bine ca au inceput totusi sa apara solutii si sper sa se poata rezolva aceasta situatie astfel incat sa nu am nici eu nici banca de pierdut.
Daca va fi nevoie si se va ajunge in instanta voi apela cu siguranta la un avocat.
Voi mai fi contactat de banca in perioada ce urmeaza si va voi tine la curent cu cazul meu.
Spuneti-mi va rog daca stiti, am inteles ca acest contract reprezinta titlu executoriu si nu este nevoie sa ma dea in judecata pentru executare silita. este adevarat?

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita-credit restant acinomcris acinomcris Am un apartament de 3 camere. Am facut un credit de nevoi personale cu buletinul in urma cu ceva timp. Nu am mai putut plati ratele si am intrat in conflict cu ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale marianch marianch Buna seara! Imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat. Am un credit de nevoi personale de 20000 euro, fara giranti, fara garantii De 2 ani de cand am ... (vezi toată discuția)