avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata Credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata Credit ipotecar

Buna ziua.

Am un credit ipotecar luat in martie 2008 si pe care datorita cresterii ratei de la 340 la 490 euro nu l-am mai putut plati. Creditul l-am luat pentru cumpararea unei garsoniere, aceasta facand si obiectul ipotecii pentru acest credit. Eu am facut mai multe scrisori catre banca sediul central si sediul sector 2 in care mi-am motivat neputinta de plata insa nu am putu rezolva nimic, iar in momentul de fata salariul din CM este cu mult sub valoarea ratei si nu pot sa cred ca nu exista nici o solutie, deoarece nu vreau intentionat sa numai platesc, pur si simplu numai pot. Am deja 70 zile de intarziere.
Spuneti-mi va rog ce se va intampla? Voi fi executat silit ? voi fi actionat in instanta? mai am vreo sansa sa pot face ceva ca sa ajung la o rata mai mica pe care sa imi permit sa o platesc ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
cu bancile nu e de joaca .....cunosc unele cazuri in care din acelasi motiv, neplata ratele persoanele in cauza au fost actionate in instanta si ulterior executate silit. eu va sfatuiesc sa faceti tot posibilul sa va platiti ratele pentru ca e pacat sa fi platit pana acum rate bancare in zadar
Am citit toate sfaturile pe care le-ati primit ,vreau sa scrieti exact cum s-a derulat toata discutia dumneavoastra cu banca este important sa urmati pasii care trebuie deoarece se pot lega de orice scapare in cazul in care executa acest imobil si va urma judecata.

Toti pasii ,cum s-a derulat :

1.CU CINE ATI VORBIT.
2.CE S-A SCRIS.
3.CUM S-A RASPUNS.

Nu pot sa-mi formulez parerea pana nu ma edific asupra procedurii care s-a urmat.

Un weeked excelent.

Rozalia Ghiuleanu
In primul rand multumesc mult tuturor pentru interesul acordat acestui subiect.
Va prezint exact situatia asa cum este ea.
Creditul l-am luat in martie 2008. Rata lunara era de 340 euro.
In luna Martie 2009 am facut o scrisoare adresata doamnei director a sucursalei, prin care instintam banca ca numai am veniturile necesare acoperirii intregii rate (340euro) la acel moment. Aceasta scrisoare am depus-o impreuna cu un fluturas de salariu la registratura sucursalei Popa Lazar. Am asteptat raspuns la aceasta scrisoare timp de 2 luni in zadar, mai mult in aceste 2 luni rata s-a marit in prima luna cu 40 euro ajungand la 380 si in a 2-a luna cu 110euro ajungand la 490. Aceste majorari le-am constatat la ghiseul bancii. De atunci am depus in contul de credit suma pe care mi-am putut permite sa o achit, respectiv 300 euro in luna martie iar mai apoi am mai facut niste depuneri de 200, 280, 300, sume care nu au acoperit niciodata integral valoarea ratei. Am luat si un grafic de rambursare dupa ce au fost facute aceste majorari si l-am comparat cu un grafic luat inainte cu 2 luni. Am constatat pe acest grafic ca inainte de majorari din 340euro se duceau la creditul efectiv 55 iar dupa majorari din 490 euro se duceau doar 22. Am facut o noua scrisoare la 2 luni dupa ce am depus-o pe prima, dar de data aceasta la centrala. In aceasta scrisoare am mentionat ca numai imi pot permite sa platesc rata din cauza devalorizarii puternice a Leului in raport cu euro dar si din cauza crizei care mi-a afectat in mod direct venitul net. Am primit un raspuns scris prin care eram instintat ca trebuie sa merg la sucursala din Popa Lazar pentru a discuta si pentru a gasi o solutie. In tot acest timp am strans restanta la credit aproximativ 500 euro. Am mers la sucursala unde am stat de vorba cu doamna director. Unica solutie pe care mi-a propus-o a fost reesalonarea pe o perioada de 45 ani a creditului insa aceasta se putea doar dupa plata celor 500 euro restanti, bani de care nu am dispus. A fost singura propunere din partea bancii doamna directoare spunand ca numai exista alta varianta, sau poate sa imi iau un al doilea job care sa ma ajute sa ies din impas. Am facut o noua scrisoare la banca in care am spus ca am fost la sucursala asa cum mi s-a spus si nu s-a putut gasi nici o solutie, si ca ma aflu in ipostaza de rau platnic datorita faptului ca nu s-a luat nici o masura de la data de cand am scris prima scrisoare. Saptamana trecuta m-a sunat doamna director si mi-a spus ca daca sunt de acord imi poate oferi o perioada de 6 luni de gratie, in acest timp sa nu platesc nimic insa dupa aceste 6 luni rata va fi mai mare decat este in prezent. Am refuzat aceasta propunere pentru ca dupa 6 luni de zile voi fi pus in fata aceleiasi situatii, sau poate chiar mai rau din moment ce rata va fi mai mare, si i-am spus doamnei director ca vreau daca se poate sa renegociez contractul de credit. Drept urmare mi-a spus ca se intereseaza sa vada daca mai exista alte solutii si ca mai ma suna.

Cam asta este.
Multumesc mult pt timpul acordat
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Asteptati raspuns ,dupa ce este confirmat printr-un nou grafic in care se specifica oferta noua,va rog sa va sfatuiti cu noi.

O seara excelenta,

Rozalia Ghiuleanu
Scuzati-ma ca intervin.Nu sant in masura sa dau lamuriri caci nu sant in domeniu,dar avand si eu probleme juridice am mai invatat cate ceva, Spuneti ca se poate lua un termen de amanare a ratelor de 6 luni si sa se achite doar dobanzile ? Din punctul meu de vedere e o mare pacaleala aceasta fraza.De ce?
Pai va dau exemplul meu: la o rata de 409 Euro lunar doar 40 Euro e rata restul sant dobanzi si comisioane.Cu ce ne incalzeste aceasta scutire,imi puteti spune?Oricum nu putem plati restul,spre exemplu......
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita-credit restant acinomcris acinomcris Am un apartament de 3 camere. Am facut un credit de nevoi personale cu buletinul in urma cu ceva timp. Nu am mai putut plati ratele si am intrat in conflict cu ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale marianch marianch Buna seara! Imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat. Am un credit de nevoi personale de 20000 euro, fara giranti, fara garantii De 2 ani de cand am ... (vezi toată discuția)