avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ORDONANTA DE PLATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ORDONANTA DE PLATA

Buna ziua,
sublocatorul a actionat in judecata prin procedura ordonantei de plata sublocatarul avand in vedere neplata facturilor; contractul de subinchiriere inceta in 2013,
iar actul aditional de prelungire al acestui contract pe o perioada de 1 an nu este semnat si de sublocatar, dar, totusi, au fost emise facturi si dupa aceasta data ( 2013).
Mai mult, facturile emise sublocatarului nu au fost acceptate si nici nu exista dovada primirii lor de catre acesta.
In actiune, creditoarea nu a detaliat modul de calcul al penalitatilor inscrise in contract.
exista , din cele relatate mai sus, creanta certa, lichida si exigibila?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra1980 , utilizator 12:15, 27 Octombrie 2015
da, creanta rezuta din insasi contractul de subinchiriere si chiar daca asta este expirat, iar actul aditional nu este semnat de catre sublocatar acesta nu mai avea niciun drept sa mai stea in locatie! facturile fiscale daca nu sunt semnate nu intra automat sub incidenta nulitatii.Creanta este certa cand exista documente care sa ateste existenta ei, lichida cand obiectul ei este determinat, exigibila daca obligatia debitorului este ajunsa la scadenta.
modalitatea de calcul ca si regula este suma inscrisa in ff X procentul penalitatilor inscris in contract X nr. de zile de intarziere calculate de la data la care a devenit scadenta ff
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand o datorie este clara, certa, exigibila,....? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog sa imi spuneti, intr-un proces, in fata instantei de judecata: - cand o datorie este clara, certa, exigibila,....? doar atunci in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata cmgroup_08 cmgroup_08 firma X a achizitionat marfauri de la firma Y. facturile nu au fost semnate de primire , ci doar stampilate. in mod abuziv proprietarul spatiului mi-a blocat ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)