Buna dimineata!
Suntem o asociatie de propietari si avem urmatoarea problema:
In anul 2008 a fost refacuta terasa blocului de catre vechea conducere ,presedinte si administrator cu o firma,costul total al lucrarii fiind de 29000 lei,firma acordand o garantie a lucrarii de 10 ani.
Dupa 5 ani aparand infiltratii in apartamente ,tot vechea conducere contracteaza cu o alta firma refacerea din nou a terasei cu un cost de 25000 lei si cu o garantie tot de 10 ani,firma ce a executat in loc de 350m2,numai200m2.
In 2014 s-a schimbat conducerea ,presedinte si respectiv administrator .
In anul 2015 au aparut din nou probleme la terasa si noua conducere a intentat proces ultimei firme care a executat lucrarea,acestia nerespectand suprafata prevazuta in contract.
Sigur vechea conducere a profitat din plin de neimplicarea locatarilor si acestia in complicitate cu cele 2 firme au profitat de neimplicarea noastra si avand cred foloase pecuniare.
De remarcat ca presedinte era fiica administratorului,in vechea conducere.
Acum la sesizarea unui propietar ca are infiltratii in apartament,impreuna cu presedinta am inspectat terasa si am constatat ca lucrarea cu prima firma a fost facuta de mantuiala ,asa am descoperit uitandu-ne in arhiva ca exista si aceasta firma ce executase lucrarea.
Dupa parerea noastra a fost un jaf la drumul mare.
Ce sa facem in acest caz in care lucrarea este in garantie de la cele 2 firme si cardasia fiica si tata in administrarea blocului?
Multumim anticipat.
Am demarat actionarea in instanta a ultimei firme ,deoarece nu a respectat clauzele contractuale ,vizand realizarea unei suprafete de 350m2,cerand daune de la ultima firma .
De retinut ca in perioda executiei celor doua lucrarii ,nu exista cenzor,ci numai tandemul fiica -presedinte,tata-administrator.
Acum fiica (fosta presedinta)foarte vocala,spune de ce sa platim onorariu avocat,ptr. actionarea in instanta,a ultimei firme.
Decizia de actionare in instanta ,de catre comitetul executv,respectiv noul presedinte,este contestata de fosta presedinta,care sigur a avut interese.
Intrebarea este poate C-ex sa decida actionarea in instanta a firmei ,ce nu si-a respectat termeni contractuali?
Multumesc ptr. raspunsuri