avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in cazul demisiei

Buna ziua. Lucrez la o societate din 2009 si pana in prezent nu am efectuat in niciun an toate zilele de concediu. In cazul demisiei cine trebuie sa calculeze cate zile de concediu neefectuate trebuiesc platite si cum se face calculul?
Este adevarat ca se platesc doar zilele de concediu neefectuate din ultimii 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 28 Octombrie 2015
1. Serviciul de contabilitate este cel care face calculul compensarii in bani a zilelor de CO neefectuate.
Se ia in calcul veniturile din ultimele 3 luni anterioare lunii in care a incetat c.i.m.

art.150 C.un.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

2. Nu este adevarat, vi se pot copensa in bani si zilele de Co neefectuate din 2009, insa daca ajungeti in instanta , atunci vi se vor acorda doar pe ultimii 3 ani , intrucat a intervenit prescriptia dreptului la actiune.
Multumesc pentru raspuns. Probabil ca nici un angajator nu va recompensa zilele de concediu neefectuate pentru o perioada mai mare de 3 ani stiind ca in instanta salariatiul nu va putea obtine mai mult.
Intr-adevar, exista si aceasta posibilitate , dar incercarea moarte n-are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de calcul pentru compensarea in bani a concediului de munca neefectuat, in cazul lichidarii Andrei Vit Andrei Vit HELLO! M-ar interesa care este metoda de calcul in cazul compensarii in bani a zilelor de concediu neefectuat in cazul lichidarii, daca este valabila aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează co Petre3737 Petre3737 Am lucrat tot anul2016 cu salaru minim pe economie iar din 01 2017 am pus demisia (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)