Buna ziua.Ma numesc G.P. si va rog sa ma ajutati in legatura cu o nedumerire pe care o am vizavi de intabularea ce trebuie facuta in urma mostenirii.Sotul meu impreuna cu mama sa mostenesc impreuna un apartament.Am inteles de la notar ca trebuie facuta intabularea apartamentului dupa efectuarea succesiunii, insa nu stim niciunul in ce consta acest lucru.Cadastrul este facut de tatal sotului meu pe vremea cand a cumparat apartamentul de la stat. Puteti sa-mi spuneti,va rog, ce acte presupune intabularea facuta pe baza certificatului de mostenitor si ce inseamna daca nu oface acum, ci si dupa ce se ,,duce'' mama sa?Va multumesc!
Notarul , dupa dezbaterea succesiune , va elibereaza certificatele de mostenitor. Ulterior , depuneti in copie legalizata un astfel de certificat la cartea funciara si se va opera in cartea funciara modificarea proprietarilor conform datelor inscrise in CM.
Indicat este sa faca inregistrarea CM-ului in momentul in care il are . De ce sa astepte pana la decesul mamei?!
in speta avem doi mostenitori : soacra dvs si sotul dvs .
impreuna vin la succesiunea dupa socrul dvs .
dupa dezbatrea succesiunii , fiecaruia dintre ei i se stabileste cota succesorala cuvenita .
in baza certificatului de mostenitor aferent, fiecare se va duce la CF in vederea intabularii ( atestarea titlului de prorietate ) .
nu costa f mult intabularea si este recomandat sa se faca dupa eliberarea certificatelor de mostenitori
Este un serviciu prestat de notar. Asa cum intabularea dr de proprietate se face de catre notar in urma perfectarii contractului de v-c (dupa cererea extrasului CF si indisponibilizarea imobilului), la fel se poate face si la mostenire.
Iar intabularea costa destul de mult incepand din aprilie a.c. 60 lei plus procent din valoarea impozabila a bunului determinata in baza certificatului fiscal emis de administratia financiara. E valabil pt fiecare proprietar in parte.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intabularea....
Ramona24
SALUT!
Anul trecut sotul meu,in urma decesului tatalui sau , a efectuat succesiune pentru: apartament si 2 masini in orasul nostru Sibiu si o casa si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate
MariaSV
In urma decesului parintilor, impreuna cu sora mea avem un certificat de mostenitor comun. Trebuie sa facem si un nou titlu de proprietate pe numele meu si al ... (vezi toată discuția)