avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - refuz predare acte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - refuz predare acte

Un angajat care si-a dat demisia si este in preaviz refuza sa predea dosarele in care a lucrat pentru firma, dosare ce se gasesc la el acasa.
Cum ar putea fi obligat, legal, sa prede acele acte? La ce ar putea apela angajatorul pentru a rezolva aceasta problema?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 29 Octombrie 2015
In cazul eliberarii notei de lichidare sau a deciziei de incetare, se poate introduce, legal, in acestea o fraza referitare la nepredarea actelor?
Puteti introduce asa ceva in nota de lichidare, intrucat nu va interzice nu niciun text de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa bani casa lefteriu_adrian lefteriu_adrian Buna ziua. Am fost angajat la o firma de distributie , unicul angajat de la un punct de lucru. In primele luni am fost singurul angajat, pe urma au mai fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului Florina10 Florina10 Buna ziua, am primit acasa o insiintare de la fostul loc de munca, o convocare la cercetarea prealabila. Nu mi-am respectat preavizul si acum nu ma pot angaja ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare nota de lichidare ema.1 ema.1 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat angajatorului demisie si mi-a aprobat(conf art 55lit b codul muncii) pt ziua de 22 martie. Astazi m-am ... (vezi toată discuția)